LITERATURA

Calonge s’estrena com a “poble de llibres”

Interior de la llibreria Calonge Còmics, que s’inaugura  demà amb sis llibreries més.
ARA
09/12/2021
2 min

GironaCalonge serà oficialment “poble de llibres” a partir de demà al matí, quan està previst inaugurar les set llibreries que es van sumar a la iniciativa impulsada per l’Ajuntament per revitalitzar la localitat i atraure turisme cultural. Llibooks, de literatura infantil, ja ha obert al públic i demà també ho faran les llibreries Calonge Còmics, dedicada al còmic; Libelista Calonge i Rals llibres, de gèneres diversos; La Viatgera, especialitzada en llibres de viatges; Cocollona, dedicada a la literatura espiritual; i Orient, centrada en la temàtica oriental.

Per demà al matí, l’Ajuntament ha organitzat una ruta pels set establiments i un acte festiu al castell del poble amb l’actuació de Los Sara Fontan i un recital de poesia a càrrec de Blanca Llum Vidal. A la inauguració hi participaran l’alcalde, Jordi Soler, el regidor de Cultura, Norbert Botella, la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe, i el secretari del Gremi de Llibreters, Marià Marín.

Per l’endemà, dissabte, s’han programat diverses activitats relacionades amb el món del llibre, com ara una presentació del volum La família, de Toni Sala, al castell, o una xerrada sobre l’experiència de la traducció de l’obra del premi Nobel Abdulrazak Gurnah a càrrec de Sofia Noguera a la llibreria acabada d’estrenar Libelista.

L’Ajuntament vol que la iniciativa Poble de Llibres no es limiti a l’obertura de noves llibreries al municipi, sinó que també impulsi la dinamització cultural amb la programació d’activitats relacionades amb el llibre al llarg de tot l’any. “Volem fer un petit Sant Jordi cada mes”, diu la coordinadora del projecte, Dolors Darnaculleta. La idea del consistori és organitzar un festival literari a Calonge almenys un cap de setmana cada mes. També es preveuen actes que vinculin els llibres amb el tast de vins i amb el cinema.

Com una de sola

Les noves llibreries, situades totes al centre de la població, no es faran la competència entre elles, sinó que operaran de manera “horitzontal”, segons el regidor de Cultura, Norbert Botella. “Volem que les set llibreries esdevinguin una de gran a tot el municipi”, explica Botella. A través d’aquest projecte, el consistori ha posat a disposició dels emprenedors que s’hi han implicat una sèrie d’incentius fiscals i ajudes directes per tirar endavant els negocis i perquè siguin “viables”. Tot plegat, en el marc d’un pla estratègic per revitalitzar el centre històric del poble i fomentar el turisme cultural de qualitat.

“Ja fa uns anys que el nucli antic està apagat i creiem que la proposta pot portar una desestacionalització del turisme. Aquí volem que vingui gent durant tot l’any”, remarca la coordinadora Dolors Darnaculleta.

stats