27 companyies participen en la nova edició de la Fira del Teatre Amateur de Girona

La mostra se celebra entre el 24 i el 28 d'agost en set municipis gironins

ARA
i ARA

La 21a edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG), que se celebra entre el 24 i el 28 d'agost en set municipis de les comarques gironines, inclou actuacions de 27 companyies. Aquest any la mostra recupera la presència de grups estrangers, després que en l'edició del 2020 es comptés només amb participants locals a causa de la pandèmia. En anteriors edicions el FITAG havia arribat a comptar amb la presència de companyies de fins a setze països. Aquest any hi seran representats l'Argentina, Colòmbia, Cuba, el Marroc, Suïssa i Geòrgia.

També torna a augmentar el nombre de companyies de la resta de l'Estat. Destaca la coproducció d'Escenamateur-FATEX-FITAG Extremadura, que inaugura el festival amb l'obra La comedia de las Lalis, amb una doble funció, el 24 i 25 d'agost, al Teatre Municipal. Aquest espectacle ha recorregut diferents localitats d'Extremadura. Segons el director del FITAG, l'actor Martí Peraferrer, "es tracta de l'espectacle inaugural en el qual hem fet un esforç més gran de la nostra història, amb actors gironins i extremenys". A més d'aquesta proposta, es podran veure actuacions de companyies procedents d'Astúries, Castella-Lleó, Galícia, Navarra, Madrid, Andalusia i el País Valencià. Pel que fa a les companyies catalanes, n'hi ha de Sant Julià de Ramis, Girona, Vilobí d'Onyar, Figueres, Maçanet de la Selva, Puigcerdà, Campdevànol, Terrassa i Calaf.

Cargando
No hay anuncios

Els municipis on es representaran obres del FITAG són Sant Pere Pescador, Palamós, Sant Gregori, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Vidreres i Llançà.

Tornar a aixecar el vol

El lema de l'edició d'aquest any, The FITAG flights again, welcome aboard', vol posar de manifest que la mostra "torna a aixecar el vol i a recuperar les il·lusions del primer dia", segons destaca Martí Peraferrer.

Cargando
No hay anuncios

Entre les novetats d'aquest any, el Fitag incorpora un nou espai a la ciutat de Girona, El Foment de Girona, on es podrà veure una altra de les novetats d'aquesta edició: La Funcional Teatre de Figueres, que hi serà present amb El regne de les dones. Així mateix, es recupera el Petit Fitag, i el CaixaForum torna a incorporar-hi dues propostes de teatre social amb funcions especials per a fundacions.

Peraferrer destaca "l'esforç" de l’equip del FITAG per mantenir viva la fira malgrat la pandèmia. "L’any 2020 vam poder tirar endavant una edició del FITAG de resistència. Va ser David contra Goliat, i ho vam aconseguir. Vam mantenir sense fissures la baula del treball fet fins al moment. La del 2020 serà una edició que tots portarem al cor per la infinitat de moments emotius i sota mínims que els «valents i valentes», tant companyies com espectadors, vam viure. Però la que considero clau no és l’edició de la resistència, sinó la d’aquest any, la de la recuperació en temps encara d’incerteses, malgrat que ja s’albira un horitzó més esperançador", indica el director de la mostra.