Impressores 3D gegants per construir cases exprés

Una companyia xinesa ha aixecat 10 cases en 24 hores amb impressores 3D de grans dimensions que permeten fabricar edificis amb menys materials i més barats

Meritxell Martínez
i Meritxell Martínez

BarcelonaUna impressora 3D pot construir una casa. La companyia xinesa Winsun ha creat impressores 3D gegants que permeten una construcció d'edificis més ràpida, amb menys materials i més barata.

Winsun ha aconseguit construir un bloc d’apartaments de cinc pisos i 1.100 metres quadrats a la Xina fent servir una macroimpressora.

Segons la companyia, actualment es poden construir10 cases en 24 hores, i la seva tècnica permet estalviar:

Cargando
No hay anuncios
  • El 60% dels materials que s’utilitzen
  • El 70% en el temps de creació
  • El 80% dels costos laborals

Per fer-ho possible, l’empresa xinesa Winsun ha desenvolupat impressores amb unes mides de sis metres d'altura, deu d'ample i 40 de llarg. El material que fa servir és una combinació de ciment, residus industrials, com el vidre, i un component d’enduriment. La impressora 3D diposita el material per capes per crear les parts de l'habitatge, i finalment les peces es transporten, s’uneixen i s’instal·len per formar les construccions.

Cargando
No hay anuncios

Amb la producció 3D el cost de producció d’una casa és de quatre mil euros i suposa una notable reducció del preu respecte de les que es construeixen amb les tècniques tradicionals del sector de la construcció. La Xina vol obrir-se a altres mercats per estendre aquesta tècnica.

Als Estats Units també han fabricat impressores 3D de grans dimensions amb les quals poden construir una casa de dues plantes en 24 hores. La tecnologia s’ha desenvolupat gràcies al projecte Contour Crafting de la Universitat del Sud de Califòrnia. Combina la tècnica de producció 3D amb elements de robòtica. Les màquines s'acoblen a les parets i poden construir els edificis en vertical. D’aquesta manera, les peces es fabriquen a la mateixa zona de construcció.

Cargando
No hay anuncios

El sistema ha estat creat pel professor Behrokh Khoshnevis, que assegura que la construcció 3D permet fabricar edificis amb més capacitat per suportar moviments sísmics.

Les màquines, però, encara deixen feina per a la mà d’obra humana, com la instal·lació de cables, finestrals i portes.