Un 'reset' no serveix per esborrar els selfies d'alguns telèfons mòbils de manera permanent

L'empresa Avast recupera imatges i informació ja eliminada de 20 mòbils de segona mà

Ara
i Ara

BarcelonaL'empresa de seguretat txeca Avast ha descobert que el 'reset' no elimina la informació dels 'smartphones' Android. A partir de l'estudi de 20 telèfons mòbils de segona ma comprats per Ebay, la corporació ha pogut extreure selfies, correus electrònics, missatges i informació personal d'aquests dispositius, i ho ha fet amb eines que estan a l'abast de tothom. L'empresa ha alertat del perill que això suposa, ja que ha recopilat 750 fotos de dones i 250 d'homes que surten amb poca roba o completament despullats, a més de 1.500 fotografies familiars on apareixen menors.

El problema és que la funció 'reset' no elimina la informació sinó que esborra la indexació que ens permet obrir aquestes dades. Segons publica The Guardian, Google assegura que això afecta només versions antigues d'Android i que, per tant, el 85% dels usuaris que tenen dispositius nous no tindrien dificultats per esborrar els continguts.

Cargando
No hay anuncios

Tant l'iPhone com les noves versions d'Android fan servir o tenen l'opció d'activar un sistema de codificació que sembla que impedeix recuperar la informació després de fer un 'reset' del dispositiu però Alan Calder, fundador de l'empresa de ciberseguretat IT Governance, assegura que la codificació no és segura al 100%. Calder ha assegurat a la BBC que "si no vols que les teves dades es puguin recuperar, destrueix el telèfon mòbil. Qualsevol altra solució només posposa el moment en el qual algú podrà tenir accés a la teva informació confidencial".