Castells

Els verds van a un altre ritme

Els Castellers de Vilafranca descarreguen el 3 de 10 amb folre i manilles i fan una exhibició amb quatre castells de gamma extra

2 min
3d10fm dels Castellers de Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca tenien marcada l’actuació de Vilanova i la Geltrú com a punt àlgid i el pla els va sortir perfecte. El gran objectiu, el 3 de 10 amb folre i manilles, el van poder apamar a la segona ronda i amb sensació de domini. Els deu pisos els va donar ales per fer el 4 de 9 amb folre i agulla, que no descarregaven des del 2017 i que s’havia convertit en una espina els últims anys. Prèviament, van fer un 5 de 9 amb folre treballat i van tancar amb un pilar de 8 esplèndid. Amb aquesta actuació els verds donen un nou cop de puny a la taula i demostren que, ara per ara, van dues passes per davant de la resta.

L’actuació no va ser del tot rodona per a les altres colles. Tant la Jove de Tarragona com la Jove de Valls van anotar-se el 3 de 9, però els tarragonins van deixar en carregat el 4 de 9 amb folre i la falta de camises dels vermells els va impedir fer el pilar de 8. Finalment, els Bordegassos de Vilanova van recuperar el 9 de 7 després de set anys, però van desmuntar el 4 de 8.

La Colla Vella retroba sensacions

Després d'unes quantes actuacions amb caigudes inesperades, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va poder complir amb el seu programa a Vila-seca amb el 3 de 9 amb folre i la gamma alta de vuit. Per la seva banda, uns Xiquets de Tarragona forçats per alguns canvis van poder recuperar el 5 de 8 després d’alguna setmana, però van desmuntar el tres folrat en dues ocasions.

Barcelona i Xicots, desafortunats a Màrtirs Street

La Diada de Màrtirs Street no va ser la desitjada pels Castellers de Barcelona i els Xicots de Vilafranca. Els barcelonins van plantejar un programa ambiciós, començant amb el 4 de 9 amb folre, que van deixar en intent quan el desmuntaven. Van continuar amb els bàsics de vuit, i quan van voler acabar amb el 9 de 7, un despenjament de pom va fer caure el castell.

Per la seva banda, els Xicots van topar amb el 4 de 8, del qual van fer tres intents desmuntats i van sortir amb el 5 de 7 com a únic castell completat.

stats