Castells

Santa Tecla amb reserves i Mercè de 9 amb el quatre folrat de Sants

Els Castellers de Sants descarreguen el primer castell de 9 de la temporada

2 min
4d9f dels Castellers de Sants a la Mercè

La diada castellera de la Mercè ha viscut el seu moment àlgid amb el 4 de 9 amb folre dels Castellers de Sants, la seva primera construcció de nou de l'any, que van afegir al 2 de 8 (també folrat) i 3 de 8.

L'altre folre el van sumar els Castellers de la Vila de Gràcia, amb l'estrena del 2 de 8. Per la seva banda, els Castellers de Barcelona es van haver de conformar amb els bàsics de vuit.

La Jove de Barcelona va sortir forta amb el 4 de 8, però va ensopegar amb el 2 de 7, que els va quedar en carregat. Els Castellers del Poble-sec, els de la Sagrada Família i els de l'Esquerra de l'Eixample van fer una actuació completa de set, mentre que Sarrià va tenir els bàsics de set com a millors construccions.

En l'actuació de la Mercè històrica, diumenge, la Joves de Valls va brillar amb el pilar de 8, però va topar amb un 4 de 9 amb folre que van desmuntar. Minyons de Terrassa van sumar una nova tripleta màgica i Castellers de Barcelona van completar el 7 de 8 com a millor castell.

Santa Tecla amb reserves

Tarragona va viure dissabte una actuació de consolidació per a les colles. La Jove de Tarragona no va voler forçar, a causa de la lesió d'un casteller important, i va completar la tripleta màgica. Va voler apuntar-se la gamma extra amb el pilar de 8, que va quedar en carregat. Després d'uns mals resultats a plaça, els Xiquets de Tarragona van aparcar els castells de 9 i van tenir el 5 de 8 com a millor construcció.

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau va consolidar la clàssica de vuit, a l'espera de poder fer el salt al 5 de 8. Els Xiquets del Serrallo van tenir una actuació completa de castells de gamma mitjana de set.

stats