Castells

Santa Tecla, una jornada dura amb força deures pendents

Les caigudes i els intents desmuntats de castells marquen la primera actuació de festes a Tarragona

2 min
4d9fa dels Castellers de Vilafranca a Tarragona

La Diada de Primer diumenge de Santa Tecla no ha deixat satisfetes cap de les quatre colles presents. S'hi han vist força caigudes, tot just en el seu últim gran compromís abans del Concurs.

Els Castellers de Vilafranca han dut a terme el programa més complet, amb el 4 de 9 amb folre i pilar, el 9 de 8 i el pilar de 8 com a castells destacats. Tot i això, han desmuntat la torre de nou i l'han acabat aparcant.

L'actuació a Tarragona havia de suposar un revulsiu per a la Colla Vella, després d'unes setmanes complicades. El resultat, però, no ha estat l'esperat, ja que han patit caigudes amb el 4 de 9 amb el pilar i el 2 de 9 carregats.

La Jove de Tarragona ha continuat mostrant la confiança amb el 2 de 9, tot i un intent desmuntat previ. Per contra, han tornat a ensopegar amb el 5 de 9 amb folre, i només l'han carregat. El tancament amb un nou pilar de 8 els ha fet acabar amb un bon regust de boca.

Finalment, els Xiquets de Tarragona segueixen sense trobar bones sensacions. Des d’un gran Sant Magí, han portat set castells de nou a plaça, però no n'han descarregat cap i només n'han carregat un: el 3 de 9 amb folre d'aquest diumenge. El 4 folrat ha quedat en intent, en una actuació que havien començat bé amb el 5 de 8.

Castell de 9 de la Joves i folre de Sants

La Joves de Valls ha sumat un altre 3 de 9 amb folre a Altafulla. En aquesta ocasió, però, no hi van sumar el pilar de 8, en una actuació en què també va destacar el 7 de 8 dels Nens del Vendrell i el 5 de 7 dels Castellers d’Altafulla.

Del cap de setmana també sobresurt el primer 2 de 8 amb folre dels Castellers de Sants després de les vacances i el primer 4 de 7 de la temporada dels Castellers del Foix.

stats