Castells
Ara Castells 16/09/2022

Prova de foc per a Vilafranca i la Vella a Santa Tecla

Les dues colles afronten una actuació de gran nivell quan falten quinze dies per al Concurs de Castells

3 min
2d8sf de la Colla Vella, Santa Tecla 2019

La temporada castellera comença a encarar el tram decisiu de l’any, fet que s’accentua després d’una represa que ha anat avançant a poc a poc i al retorn del Concurs de Castells després de quatre anys. Aquest cap de setmana hi ha una de les actuacions destacades al calendari: la diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla a Tarragona. 

La Colla Vella es presenta a Tarragona amb el principal objectiu del 2 de 8 sense folre, que van carregar a Sant Fèlix i van aparcar per la Diada, tot i el desig de bona part dels rosats. Alhora, també volen rodar el 3 de 9 amb folre per tenir-lo afinat de cara a poder posar-lo damunt d’unes manilles d’aquí a final de temporada. El tercer castell encara és una incògnita, tot i que el 2 de 9 amb folre i manilles i el 5 de 9 amb folre estan pràcticament descartats, ja que han deixat d’assajar-se al Portal Nou per tal d’afrontar reptes superiors. Per contra, no es descarta l’atac al 4 de 9 sense folre o el 4 de 9 amb el pilar. També és una opció l’espadat de 8, encara que des de la colla han expressat la dificultat de fer-lo a la plaça de la Font.

El programa dels Castellers de Vilafranca, en canvi, és bastant més dubtós. Els verds van fer la setmana passada el 3 de 9 amb folre, però tenen menys rodatge d’assajos des de Sant Fèlix. El que està assegurat és que trobarem uns vilafranquins amb ganes d’endur-se la millor actuació del dia, fet que els podria portar a haver d’afrontar algun castell desfolrat. D'altra banda, també podrien entrar en joc les manilles de cara al 3 de 10 del Concurs, sigui amb el 2 de 9 o el pilar de vuit.

La Jove de Tarragona vol recuperar el que va ser un castell insígnia per a la colla abans de la pandèmia, el 5 de 8. D’aquesta manera, aquest és l’objectiu del primer diumenge de festes. A més, els liles també confien a anotar-se un nou doblet de castells de nou.

L’assalt als nou pisos serà el gran repte dels Xiquets de Tarragona. Els matalassers estan completant una gran temporada i es troben a punt per encarar el 3 de 9 amb folre. Tot apunta que l’acompanyaran del 5 de 8 i del 2 de 8 amb folre, mentre que el 4 de 9 amb folre s’espera per al Concurs. Tot i això, el quatre folrat no es pot descartar del tot.

Rodatge a Altafulla i Esplugues

La caiguda del 2 de 8 sense folre a la Diada modificarà l’actuació de la Joves de Valls a Altafulla, que descarta fer-hi la gamma extra. Així doncs, voldran seguir consolidant el 5 de 8 i la gamma alta de vuit, mentre que el gruix de camises determinarà si també poden afrontar algun castell de nou.

Per la seva banda, els Xiquets de Reus podrien tornar a portar els castells de vuit després de la dura caiguda a Igualada l'últim cap de setmana d’agost. Finalment, els Castellers d’Altafulla volen repetir la millor actuació de la temporada, que passa pel 3 de 7, el 2 de 6 i el pilar de 5 com a millors castells.

Dues colles que preparen castells de nou per al final de temporada, els Castellers de Sants i els Capgrossos de Mataró, actuen diumenge a Esplugues de Llobregat. Els borinots volen arribar-hi amb la clàssica de vuit, tot i haver de fer alguns canvis a l’assaig, mentre que els mataronins tenen alguna baixa i probablement tindran el 4 de 8 com a sostre. La colla local, els Castellers d’Esplugues, volen completar la seva millor actuació de la represa i estrenar el 7 de 7, tot i que dependrà del nombre de camises.

stats