Castells

Els Nois de la Torre revaliden la victòria del Concurs de Castells a casa

Els Castellers de Castelldefels s'anoten el castell de més dificultat, el 4 de 8 carregat

3 min
Celebració dels Nois de la Torre al Concurs de Castells

Torredembarra ha obert un cop més les tres jornades del Concurs de Castells, en què els Nois de la Torre han revalidat el títol a casa seva amb el 2 de 7 carregat com a castell destacat. La construcció màxima del dia, però, ha sigut el 4 de 8 carregat dels Castellers de Castelldefels, encara que en l'actuació completa han quedat per darrere dels tarragonins.

Segona victòria consecutiva per als Nois

Els Nois de la Torre han revalidat el trofeu com a campions de la jornada inaugural del Concurs, després del que van aconseguir el 2022. Els torrencs han carregat el 2 de 7 per primera vegada des del 1985. El castell ha pujat nerviós i ha cedit poc després de coronar-se. A més, s'han anotat tant el 5 com el 7 de 7 amb agulla, que han completat en cinquena ronda per assegurar-se la victòria davant dels de Castelldefels.

Castelldefels fa història amb el 4 de 8

El castell de màxima dificultat de la primera jornada del Concurs ha sigut el 4 de 8 carregat dels Castellers de Castelldefels, després d'un intent desmuntat massa desmanegat. A la segona, el quatre ha pujat molt més serè i s'ha coronat amb suficiència, però els nervis s'han traslladat al tronc i ha cedit instants després. L'alegria dels grocs, però, ha sigut evident, ja que és el primer de la seva història. Els del Baix Llobregat també han sumat amb el 5 de 7 i el 7 de 7.

El 2 de 7 es resisteix

El 2 de 7 es presentava com un dels castells que podia decantar la balança a Torredembarra, però no s'ha pogut veure descarregat. A més del que han coronat els Nois, l'han intentat sense èxit la Colla Castellera de Figueres, els Castellers de Badalona i els Castellers de Sarrià. Els de l'Alt Empordà han fet, amb tota probabilitat, l'intent més sòlid de tots. Tot i això, la canalla s'ha fet enrere en dues ocasions. En el cas dels badalonins, el castell s'ha trencat abans de carregar-se. Finalment, els barcelonins han fet els primers intents de la seva història d'aquest castell, però també l'han desmuntat dues vegades.

Protagonisme pel 5 de 7

El 5 de 7 ha sigut el castell que més s'ha vist en la jornada de Torredembarra, ja que l'han descarregat fins a vuit colles. Per la Colla Castellera de l'Alt Maresme i la Selva Marítima, els Castellers de la Sagrada Família, els Castellers d'Altafulla, els Castellers del Poble Sec, la Colla Castellera de Figueres, els Castellers de Sarrià i els Castellers de Caldes, el cinc ha sigut el seu sostre. Especialment patit ha sigut el dels vallesans, amb una gran defensa en la descarregada. Així, el podi l'han completat Figueres, Sarrià i l'Alt Maresme, ajuntant el 5 de 7 i el 7 de 7. Cal destacar que, en el cas dels barcelonins, és la primera vegada a la història que els fan en una mateixa actuació.

Per altra banda, la Colla Castellera de l'Esquerra de l'Eixample ha completat una actuació amb tres castells de set, mentre que la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès ha tingut diversos intents desmuntats i ha acabat fent només els dos bàsics de set.

Sant Miquel de 9 a Vilafranca i Lleida

Més enllà de l'obertura del Concurs de Castells, també hi ha hagut actuacions destacades a Vilafranca i a Lleida. Els Castellers de Vilafranca han completat els bàsics de 9 i, a l'acabar, han fet una prova de 4 de 10 amb folre i manilles fins a setens, en una gran prova de cara a aquest proper diumenge. Han compartit plaça amb els Moixiganguers d'Igualada i els Sagals d'Osona, que han tingut el 5 de 8 i 4 de 8, respectivament, com a millor castell. Per altra banda, els Capgrossos de Mataró també han fet el 3 de 9 amb folre a Lleida. A la capital del Segrià els Castellers de Lleida han descarregat el primer 7 de 8 de la seva història i els Xics de Granollers han tingut el 4 de 8 com a millor castell.

stats