Ara Castells 17/08/2016

Els Minyons obren plaça, els Castellers de Vilafranca la tanquen

Ahir al vespre es va celebrar el sorteig de l’ordre d’actuació de la diada de Sant Fèlix. Obriran plaça els de Terrassa; darrere, la Colla Vella i la Joves de Valls, i per últim, els Castellers de Vilafranca

Ara
2 min
3de10fm dels Minyons de Terrassa. Sant Fèlix 2015

BarcelonaL’atzar va fer que Manel Urbano, cap de colla de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, fos qui pogués triar en quina posició volien actuar. Va escollir que la Vella actués segona, i això va determinar les altres quatre posicions. Una de les novetats d’aquest any per agilitzar la diada és l’alternança de colles segons el lloc que ocupen a plaça, de manera que no estiguin de costat dues colles que actuen seguides. Així doncs, amb la tria de la Colla Vella es fixava l'ordre: els Minyons de Terrassa obriran plaça. La Vella segona, seguida de la Colla Joves Xiquets de Valls. Els Castellers de Vilafranca seran els últims a tancar cada ronda.

Ahir també es va sortejar l’odre de la diada del 29 d’agost. En aquest cas, seran els verds qui sortiran primer i els Xicots de Vilafranca ho faran en segona posició. La diada del dia 31 serà a l’antiga, és a dir, que les colles faran els castells de forma simultània amb la voluntat que l’actuació no acabi més tard de les quatre de la tarda.

Quatre castells de deu per Sant Fèlix

En la roda de premsa de després del sorteig, els quatre caps de colla van comentar quins eren els seus principals objectius, tot i ser molt prudents i amagar alguna carta. Toni Bach, cap de colla dels Castellers de Vilafranca, va anunciar el tres de deu i va explicar que treballen el quatre de deu. La Colla Vella també podria portar el tres de deu i confirma el quatre de nou amb folre i pilar. L’Albert Pérez, cap de colla dels Minyons, diu que portaran la torre de nou amb folre i manilles i, segurament, també el tres de deu. La Joves de Valls vol intentar el quatre de nou sense folre.

stats