Ara Castells 12/06/2019

Molt més que un pilar de 6

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau estrenen el pilar de 6 amb un gran rerefons emocional

Guillem Andrés
2 min
Pilar de 6 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau

BarcelonaCada castell amaga una història al darrere. Tota la feina que comporta i tots els fets que l'acompanyen fan que no hi hagi dos castells iguals. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han estrenat aquest cap de setmana el pilar de 6 amb un rerefons emocional que no havien tingut els últims. Després d'una llarga història d'amor amb l'espadat, que els havia portat a grans èxits, els tarragonins van viure la cara més crua dels castells per Sant Magí aquesta última temporada amb una forta caiguda. Deu mesos més tard, però, els de la camisa verda tornen a completar un pilar de mèrit.

El pilar de 6 d'aquest diumenge a Olesa de Montserrat, per tant, tanca una ferida que es va originar el 19 d'agost, tal com esmenta el seu cap de colla, David Lobo. Aquell dia el Pd7f va quedar en intent en una forta caiguda, especialment per la quinta, que va caure pràcticament directe a terra. "Ja vam veure que no es tractava d'una caiguda normal veient de l'alçada que havia caigut", esmenta el cap de colla, que afegeix: "Tot i que en un principi era molt escandalós, després ja vam poder anar determinant que, dins dels marges dels cops que havia rebut, tot estava correcte". El 2d8f completat per primer cop a la història una estona abans havia quedat en l'oblit, fet pel qual Lobo considera: És difícil que la gent de fora de la colla pugui comprendre què vam viure per Sant Magí".

Més enllà de l'impacte inicial, la caiguda no va comportar lesions de gravetat. La quinta del pilar va haver d'apartar-se una època dels castells tot i la seva ambició de tornar a enfilar-se. Aquest any, per tant, han mantingut l'alineació del pilar respecte a l'any anterior amb l'únic canvi de l'enxaneta i anotar-se el primer pilar de 6 de l'any.

Els de la camisa verda han assolit grans resultats amb el pilar que els ha obert la porta a somiar amb els castells de vuit amb agulla. Lobo explica que "l'any passat la intenció ja era fer el 4d8a, però per les circumstàncies no va poder ser". D'aquesta manera aquest castell és un dels objectius que s'ha marcat la colla. Quan el completin, segurament els Castellers de Sant Pere i Sant Pau tornaran a tenir una sensació semblant a la d'aquest diumenge i la seva memòria tornarà a aquell 19 d'agost, quan el cor se'ls va encongir. Un trajecte que va frenar en sec en una llarga història d'amor, al qual encara li queden capítols per escriure.

stats