Mataró prepara el primer castell glosat de la història
Els Capgrossos col·laboren en l'onzena edició de les 12 Hores de Cançó Improvisada
Mataró“Us imagineu un pilar de 4 que, en lloc de les instruccions del cap de colla o el toc de gralles i tabals, té com a instruccions una glosa?”, així promocionen els Capgrossos de Mataró la seva col·laboració en l'onzena edició de les 12 Hores de Cançó Improvisada, que dissabte tindrà lloc a Mataró. La seva actuació formarà part de l'acte inaugural de la marató d'improvisacions que tindrà lloc a les 12 del migdia a la plaça Can Xammar. La formació de la capital del Maresme tancarà el cercle en acollir l'acte de fi de festa al bar de la colla i resguardaran una part dels glossadors participants, que faran nit al seu local social.
Dissabte, 14 d'abril, glosadors de diferents territoris faran gala dels seus cants improvisats pels carrers de Mataró. Durant tot el dia els carrers i places de la capital del Maresme acolliran glosadors del Principat però també del País Valencià, Menorca, Mallorca, la Catalunya del Nord, les Terres de l'Ebre i Euskal Herria.
La cultura mataronina tindrà un espai especial, en l'acte inaugural els Capgrossos de Mataró alçaran per primer cop un pilar glosat. Cugat Comas, el seu cap de colla, elevarà el concepte de “cantar castells”, que és com es coneix l'acte de donar ordres, a un nou estadi, ja que ho farà en vers, i es traslladarà així la improvisació d'un glosador. Durant les dotze hores que durarà la trobada hi haurà moments per homenatjar Rafael Salazar, conegut com el Tío Rafael, emblema de la generació de gitanos que va crear el garrotín a Lleida i mataroní d'adopció. La companyia de dansa de la ciutat, Dans Invitro, i l'Aula de Teatre també acompanyaran algunes de les improvisacions.