Castells

Manilles de Vilafranca i pas endavant dels Capgrossos

Els verds completen una nova torre de 9 però desmunten el pilar de 8

2 min
Torre de 9 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca van completar una nova torre de 9, amb l’objectiu marcat d’anar rodant les manilles. L’aposta era doble amb el pilar de 8, però aquest el van desmuntar per dubtes amb la canalla. Alhora, van seguir rodant els bàsics de nou, així com la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els Xiquets de Tarragona van completar el 3 de 9 amb folre i el 5 de 8 com a castells destacats.

A Torredembarra només es van poder completar dos castells per colla, ja que la caiguda del tres folrat de la Joves de Valls va obligar a aturar l’actuació més d’una hora per falta d’ambulàncies. Després de l’ensopegada, els vallencs van fer el 4 de 8 amb el pilar i el pilar de 7. La Jove de Tarragona sí que va fer el 3 de 9 i va estrenar el pilar de 7 amb folre. Els Nois de la Torre van fer el 5 i 7 de 7.

Capgrossos encarrila les Santes

Els Capgrossos de Mataró han fet un gran salt de qualitat, amb l’estrena del 3 de 9 amb folre i del 5 de 8 descarregat, després del coronat fa unes setmanes. Així, arriben amb bones sensacions a les Santes d’aquest dissabte i amb el terreny aplanat per afrontar la gamma extra.

Per contra, els Castellers de Sants van decidir no afrontar els castells de nou i van completar la tripleta de vuit. A plaça, amb els Moixiganguers d’Igualada, van fer la clàssica de vuit i els Castellers d’Esplugues castells de la gamma mitjana de set.

Ampliant gamma de 7

Els Castellers d’Esparreguera van ampliar gamma en fer el 7 de 7 amb agulla –un castell força inusual–, mentre que els Castellers de Badalona van fer el 5 de 7 i els Castellers d’Altafulla el 4 de 7 amb l’agulla. Per la seva banda, els Minyons de l’Arboç van fer el primer castell de l’any, el 3 de 7.

stats