Castells

Gamma extra i reafirmació tarragonina per Sant Magí

La Jove de Tarragona descarrega el seu primer 2 de 9 amb folre i manilles de la temporada

2 min
2d9fm de la Jove de Tarragona

La plaça de les Cols de Tarragona viu cada 19 d'agost el seu dia gran amb l'actuació de Sant Magí. Les quatre colles tarragonines arribaven en bon estat de forma i s'hi ha pogut veure la gamma extra gràcies al 2 de 9 amb folre i manilles de la Jove de Tarragona. El bon resultat els ha dut a intentar també el 5 de 9 amb folre, però aquest s'ha trencat just abans de carregar-se. Els Xiquets de Tarragona també han pogut mostrar els castells de 9 després d'unes setmanes sense fer-ne –amb l'estrena del quatre folrat– i ja miren cap a la gamma extra.

Per la seva banda, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau ha executat una clàssica de vuit marca de la casa, en què es veia el seu primer 2 de 7 de l'any. Aquest ha sigut, precisament, el gran repte dels Xiquets del Serrallo, que han deixat el dos carregat, però han sumat una bona actuació amb gamma mitjana de set.

La tarda afavoreix la Bisbal

La tradicional actuació del 15 d'agost a la Bisbal del Penedès estrenava horari de tarda amb grans resultats. La Joves de Valls va excel·lir revalidant el 2 de 8 sense folre i el pilar de 8. Les manilles també van ser protagonistes per a la Colla Vella i els Castellers de Vilafranca amb el 2 de 9, al qual els verds van afegir l'espadat de vuit. La colla local, els Bous de la Bisbal, van completar els bàsics de set, però van topar en el seu primer intent del 4 de 7 amb l'agulla.

Gràcia es queda a les portes de diumenge, Mollet entra a la TAP

Diumenge es van viure dues actuacions destacades en clau de Concurs de Castells. Els Castellers de la Vila de Gràcia havien de descarregar tres castells de vuit per poder accedir a la sessió de diumenge, però el 7 de 8 es va quedar en carregat i, si no hi ha cap sorpresa aquest dimarts a Completes, actuaran el dissabte de Concurs. Aquell dia també hi seran els Castellers de Mollet, que per primer cop actuaran a la Tarraco Arena, gràcies a l'actuació que van completar amb el 5 de 7 i els castells de set amb l'agulla.

stats