El documental 'El Jardí de les Flors del Presseguer. Els Xiquets de Hangzhou' arriba a la pantalla petita
El programa 'Sense ficció' emet la pel·lícula d'Enric Ribes i Oriol Martínez que explica la història de l'única colla castellera nascuda a la Xina
BarcelonaLa preestrena del documental 'El Jardí de les Flors del Presseguer. Els Xiquets de Hangzhou' va reunir dilluns al vespre gran part del món casteller a l'Antiga Fàbrica Damm. L'expectació que ha despertat l'única colla castellera xinesa i la presentació de la pel·lícula per part dels seus protagonistes van ser ingredients més que suficients perquè l'acte tingués una gran acollida. La presentació va comptar amb la presència de Tang Heng, cònsol general de la Xina, i de Raúl Romeva, conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, a banda dels protagonistes, Qian Anhua, i els directors, Enric Ribes i Oriol Martínez.
La sala de concerts de l'Antiga Fàbrica Damm es va omplir de gom a gom per descobrir la història dels Xiquets de Hangzhou. El documental explica com Qian Anhua, propietari de la colònia tèxtil Antex, va impulsar l'any 2010 una colla castellera a la Xina. Obsessionat que els seus treballadors fossin feliços, Anhua va trobar en el fet casteller un relat on els valors d'aquestes dues cultures confluïen.
La pel·lícula, que s'emetrà dimarts 31 de maig a les 22.45 h al programa 'Sense ficció', de Televisió de Catalunya, explica la història de set membres de la colla asiàtica i relata la seva vida al voltant d'aquesta activitat. Si bé és cert que el documental compta amb diversos nivells de lectura, al final acaba demostrant que els Xiquets de Hangzhou, a 12.000 quilòmetres de distància, no són tan diferents de qualsevol colla castellera catalana. Els seus castellers viuen preocupacions similars, es fan mal físic i moral en caure d'un castell i la canalla s'enfronta a les mateixes pors.