A Copenhaguen també s'hi alcen castells!

La formació local va completar el passat 20 de setembre els seus primers castells complerts de cinc pisos i va estrenar el pilar de quatre aixecat per sota

Els Xiquets de Copenhaguen descarreguen el seu primer tres de cinc. XIQUETS DE COPENHAGUEN
Efren Garcia
29/09/2015
2 min

BarcelonaFer castells fora de Catalunya és tot un repte, fer-los a dos mil quilòmetres del bressol casteller són paraules majors. Els Xiquets de Copenhaguen són una d'aquelles mostres de com el fet casteller pot despertar passions fora del país. El seu objectiu, com el de la major part de les formacions creades els últims anys als diferents països d'Europa, és arrelar en una cultura diferent, alçar les seves primeres construccions senceres i valorar la viabilitat a l'hora d'atacar castells de sis pisos.

Si aquí les colles castelleres tenen problemes per assegurar-se un flux ampli i continu de castellers a assaig, fer-ho allà on els castells són desconeguts és encara molt més complicat. Les formacions aposten per les crides i les campanyes per atraure persones interessades i assegurar-se així un coixí de seguretat que d'altra manera seria complicat obtenir.

Els Xiquets de Copenhaguen van completar diumenge 20 de setembre el ‘BIG training’, un d'aquells assaigs generals amb els que totes les colles somnien. En el seu cas, l'objectiu no era col·locar sisens al tres de deu amb folre i manilles ni atacar el gran espadat, volien completar els primers castells de cinc pisos, posar dosos a les estructures de sis i repetir un pilar de quatre que feia temps que no descarregaven. Els de la camisa blau marí, a més, van fer un pas més enllà en descarregar el seu primer pilar aixecat per sota.

Primer pilar de quatre aixecat per sota de la formació escandinava. XIQUETS DE COPENHAGUEN

La promoció a través de les xarxes socials va ser exitosa i, amb un quarentena de castellers, els danesos van apuntar-se els primers tres i quatre de cinc. La cirereta del pastís va ser el pilar de quatre aixecat per sota, el primer de la història de la colla escandinava que no va estar mancat del so de les gralles i el timbal.

Fora de les zones turístiques habituals, els Xiquets de Copenhaguen no tenen la facilitat d'altres colles a l'hora d'acollir catalans a les seves files. La seva co-cap de colla Natàlia Quero ens explica que “malauradament aquest any no hem tingut cap visita catalana, l'any passat vam tenir la sort de tenir un grup de Castellers de Sants però enguany no ha pogut ser”.

La colla ha realitzat ja diverses actuacions des de que el 10 d'octubre de 2014 s'estrenessin en públic. Fins ara tots els seus castells havien arribat fins a col·locar acotxador però no ha estat fins ara que han completat el pom de dalt de les seves estructures. “Ha estat un gran dia d'èxits” afirma Quero “ja feia temps que estàvem esperant una jornada com aquesta”.

El proper esdeveniment que ha programat la colla escandinava tindrà lloc el proper 9 d'octubre, quan realitzaran una mostra castellera en la nit de la cultura ‘Kulturnat’.

stats