La Coordinadora admet dues colles més de ple dret
Els Castellers de Sarrià i els Castellers de l’Adroc passen a ser colles de plenes facultats
El món casteller continua expandint-se tot i la pandèmia. Aquesta setmana la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha admès dues colles més com a formacions de ple dret de l’organització: els Castellers de Sarrià i els Castellers de l’Adroc. Es dona la circumstància que en el primer cas es tracta d'una refundació i en el segon d’una colla creada en un territori on ja n'hi havia hagut una en el passat.
Aquesta admissió de dues noves colles és un procediment habitual de la CCCC. Inicialment atorga la condició de colles en formació a les que estan fent els primers passos i, al cap de tres anys, en revisa la situació i si compleixen uns requisits de consolidació ja passen a ser de ple dret.
Un turó uneix dues colles
Del Baix Llobregat, els Castellers de l'Adroc van néixer el 2016 com a unió d'iniciatives castelleres a Pallejà i Sant Andreu de la Barca, on ja hi havia hagut una colla entre el 1996 i el 2006. Alguns dels membres de l’antiga formació, tot i que pocs, formen també part del nou projecte.
Els de l’Adroc –nom del turó que separa els dos municipis– van reprendre els assajos a partir de finals d’octubre i no van retornar als castells de sis fins al març. La colla amb la camisa de quadres està lluitant per disposar d'un local d’assaig fix, a més d’una xarxa per poder assajar amb seguretat.
Actualment unes quaranta persones van als assajos i tenen els castells de sis amb agulla, realitzats abans de la pandèmia, com a millors construccions. Aquest mes de juny van fer un intent desmuntat de 2 de 6, castell que és un dels grans objectius de la colla aquest any. Com a gran actuació per al segon tram de temporada sobresurt la trobada de colles del Baix Llobregat, que aquest any serà el 15 d’octubre.
Sarrià torna a comptar amb colla pròpia
Creada el 1999 i dissolta el 2004, a inicis del 2017 es va començar a constituir de nou la colla dels Castellers de Sarrià, que ja l’any següent entraven a la Coordinadora com a colla en formació. Fins a la pandèmia van sovintejar la gamma de sis pisos, amb el 3 i 4 de 6 amb agulla i el 5 de 6 com a millors castells.
La pandèmia evidentment va aturar tota activitat, però els barcelonins van retornar als assajos tan bon punt van poder amb dos grups bombolla. D’aquesta manera, a finals de l’any passat ja van completar castells de sis i des de la colla valoren especialment l’entrada de més d’una trentena de persones des de la represa.
En aquesta temporada han seguit fent passos endavant, descarregant el pilar de 5 i el 2 de 6, i arreplegant més de 70 persones als assajos. Un altre avenç ha sigut l’obtenció d’una xarxa, mentre segueixen treballant per tenir un local social, cosa que confien que a l’octubre ja sigui una realitat. Actualment, assagen dimecres al carrer i divendres en una escola, tot i que a l’interior no els hi cap un castell de sis sencer.
De cara al segon tram, els Castellers de Sarrià es plantegen el 3 de 7 com a gran objectiu. Del seu calendari en destaquen les actuacions de festa major de Sarrià i la Mercè com a grans cites.
Amb la inclusió de les dues formacions, la Coordinadora passa a tenir 84 colles de ple dret, 8 en formació i 12 d'universitàries.