Castells

La classificació provisional del Concurs de Castells

La cita tornarà a reunir més de 40 colles, distribuïdes en tres jornades

1 min
Concurs de Castells 2018

La temporada s'inicia amb el Concurs de Castells com un dels grans pols d'atracció de la temporada. Novament, entre la jornada de Torredembarra (29 de setembre) i les dues a la Tarraco Arena Plaça (5 i 6 d'octubre) el certamen bianual tornarà a reunir més de 40 colles.

Des de l'1 de setembre de la temporada anterior ja s'han començat a comptabilitzar les actuacions per accedir-hi, de les quals es tenen en compte les 5 millors fins al 31 d'agost d'aquest any.

Abans d’entrar en les colles classificades per a cada jornada, cal tenir en compte, l'absència habitual dels Minyons de Terrassa al Concurs. Per altra banda, els Margeners de Guissona no podran assistir per coincidències de calendari.

Jornada del diumenge (6 d'octubre)

Per a la gran cita del diumenge, hi actuaran les dotze millors colles del món casteller amb i en la qual 9 colles ja tenen pràcticament assegurada: Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls, Jove de Tarragona, Capgrossos de Mataró, Xiquets de Tarragona, Moixiganguers d’Igualada, Castellers de Barcelona i Castellers de Sants.

En canvi, les tres darreres places encara podrien ballar entre la sessió de dissabte o diumenge.

Colles classificades la jornada de diumenge del Concurs

Jornada del dissabte (5 d'octubre)

La frontera entre dissabte i diumenge és molt estreta, amb colles com Castellers de Sant Cugat o Nens del Vendrell.

A la cua de la classificació provisional hi ha molta igualtat i colles com els Castellers de Cornellà o Castellers de Mollet es troben al límit.

Colles classificades la jornada de dissabte del Concurs

Jornada de Torredembarra (29 de setembre)

Les colles de 7 protagonitzen la jornada de Torredembarra del Concurs en què, actualment, la Colla Castellera de l'Esquerra de l'Eixample tanca la classificació. Tot i això, es podrien donar algunes renúncies que modifiqués les colles participants.

Colles classificades la jornada de Torredembarra del Concurs
stats