Castells

Castellers: calendari d'un agost espectacular

En ple estiu, les colles més potents tenen un calendari exigent per afrontar els seus reptes màxims

2 min
Actuació del Catllar de 2023

L’agost és sinònim de viatges, platja i muntanya. Per a uns quants, però, hi falta un element clau: els castells. L'agost és, especialment per a les colles del Camp de Tarragona i el Penedès, un mes clau per a la consecució dels objectius màxims. Sota una calor de justícia, per tant, aquestes colles afronten actuacions de primer nivell.

Vilanova obre la veda

La primera data assenyalada de l’agost arribava ben d’hora aquest cap de setmana per la Diada de les Neus a Vilanova i la Geltrú. Aquesta actuació s’ha establert en el calendari dels Castellers de Vilafranca com un dels punts forts al llarg de la temporada i enguany han fet la millor diada vista mai en aquesta localitat. Així, van descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles i van completar quatre castells de gamma extra.

Cara a cara amb colles veïnes

Aquest agost casteller també ens ofereix dues actuacions destacades amb la presència de colles de la mateixa ciutat. La primera la trobem aquest dimecres 7 d’agost entre la Colla Vella i la Joves de Valls. Dues colles que ja han plasmat que no hi ha actuació tranquil·la a la plaça del Blat.

L’altra actuació amb colles locals rellevant és Sant Magí, el 19 d’agost, entre les colles tarragonines: Jove de Tarragona, Xiquets de Tarragona, Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau i Xiquets del Serrallo.

Sant Fèlix a l'horitzó

L'agost casteller té el gran colofó per la diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès. Com sempre, les colles presents –aquest any els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella, la Joves de Valls i la Jove de Tarragona– es presentaran amb els seus màxims objectius. No hi faltaran els castells de 10 ni els castells nets. Sant Fèlix, per tant, serà un gran test de cara a veure com poden arribar les colles a un altre dels grans escenaris castellers: el Concurs de Castells del 6 d’octubre.

Aquest serà un dels duels que hi haurà entre les colles més potents, encara que alguns també es veuran les cares a la Bisbal del Penedès, el Catllar i l'Arboç, on es mostrarà un gran nivell.

Tancament de classificació del Concurs

En any parell, a més, l'agost també és la finalització del termini per distribuir les colles en les tres jornades del Concurs de Castells. Per a la sessió de diumenge, les darreres places encara estan per adjudicar. Tot indica que els Xiquets de Reus i els Nens del Vendrell ja han fet bona part de la feina i l'última plaça estarà entre els Marrecs de Salt i els Castellers de la Vila de Gràcia. Actualment està en mans dels gironins. Per millorar, els barcelonins han de superar la clàssica de vuit en la seva actuació de festa major. Per la seva banda, els Castellers de Mollet també tenen l'opció d'escalar a la sessió de dissabte.

stats