Ara Castells 26/08/2018

Arboç de gamma extra, però amb reserves

La Jove de Tarragona, la Vella i els verds aixequen un pèl el peu de l'accelerador respecte al Catllar

Guillem Andrés
3 min
5d9f de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona

L'ArboçLa segona quinzena d'agost arriba a les seves últimes actuacions i aquest cap de setmana n'ha tingut dues de primer nivell. Però en la d'avui de l'Arboç les tres colles que hi han sigut presents els dos dies (Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca i Colla Jove dels Xiquets de Tarragona) han aixecat un pèl el peu de l'accelerador, tot i que han completat una gran actuació cadascuna.

La Jove de Tarragona és segurament la colla que avui ha sortit més contenta de les dues actuacions del cap de setmana. Si ahir van completar el primer 4d9fa del seu historial, avui han descartat el quatre amb agulla però han repetit 9d8, 5d9f i Pd8fm. L'únic castell que no han completat del programa que tenien previst, per tant, és el 2d9fm. Han obert amb el nou, que tot i tenir un petit tremolí constant no ha perillat en cap moment. La supercatedral, en canvi, sí que s'ha hagut de treballar més amb una rengla del dos que ha quedat molt a prop de l'estructura del tres. Tot i que han acabat amb el 3d9f, aquest s'ha de llegir en visió de nous castells. Un tronc pesat de la qual pot ser una prova de 9d9f. Igual que ahir, han arrodonit una gran actuació amb el pilar de vuit que s'ha executat molt bé.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls també ha baixat una mica les pretensions respecte al Catllar a causa d'alguna baixa de canalla per la caiguda del 5d9f d'ahir. D'entrada han continuat rodant un bon 9d8 que l'han seguit d'un 4d9fp molt treballat en l'estructura del quatre. La rengla de darrere del pilar s'ha anat enfonsant a mesura que avançava el castell i ha requerit una gran defensa. Un cop l'espadat s'ha quedat sol ja s'ha mostrat molt més sòlid. En l'última ronda han descarregat un bon 4d9f. Novament els rosats han decidit reservar el Pd8fm per a pròximes actuacions i han tancat amb el Pd7fm.

Després de dues diades de rodatge amb les actuacions del seu 70è aniversari i el Catllar, els Castellers de Vilafranca arribaven avui a l'Arboç amb ganes de tornar a mostrar el seu potencial en forma de 3d10fm. Els verds han fet dos peus desmuntats del tres emmanillat en segona en veure que el castell no estava ben quadrat i ja no han tornat a intentar aixecar-lo. D'entrada han completat el 2d9fm, que s'ha mostrat força tranquil a manilles i quarts, però que, en canvi, sí que estava més nerviós en pisos superiors. El 4d9f de segona ronda s'ha hagut de treballar des de bon començament amb la pujada dels dosos. Amb un tremolí constant, els vilafranquins han demostrat la veterania en aquests castells. Han tancat amb el Pd6, l'enxaneta del qual segueixen rodant per poder-li aixecar un pis pròximament.

La colla local, els Castellers d'Arboç, han completat la millor actuació de la temporada amb la clàssica de set i el pilar de cinc. Han obert amb un bon 4d7 que l'han seguit del 3d7 que s'ha obert entre la buida i la plena. Han tancat amb el 2d6 i el primer Pd5 de la temporada.

Resum de l'actuació:

  • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 9d8, 5d9f, 3d9f i Pd8fm
  • Minyons de l'Arboç: 4d7, 3d7, 2d6 i Pd5
  • Colla Vella dels Xiquets de Valls: 9d8, 4d9fp, 4d9f i Pd7f
  • Castellers de Vilafranca: td9fm, 4d9f, 3d9f i Pd6
stats