CARTES I MISSATGES

Cartes a la Directora

21/09/2024

ARA
3 min

Intermitents

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Comença de nou, per a una majoria, la rutina ara al setembre. I amb això, les carreteres es tornen a omplir d’un trànsit ben intens. Hi viatgem tots aquests que reprenem la feina alhora, però amb l’afegit dels turistes que encara són aquí o dels qui tot just ara comencen les vacances.

I és enmig de tot això que continuem veient el que ja sabem més que de sobres: cada vegada són menys els vehicles que fan ús de l’intermitent. Cosa que fa que tot conductor es vegi forçat a desenvolupar un gran sentit de l’endevinalla i de l’instint respecte de quina maniobra farà o no el conductor del davant o del que li surt per un lateral.

Tanmateix, és en aquesta desídia, i en l’abandonament de la utilització d’aquest mecanisme, que hi veig una mostra més de la manca de respecte cap a les altres persones que condueixen, així com de l’individualisme, en el mal sentit, creixent a la nostra societat.

EULÀLIA RODRÍGUEZ PITARQUE

TORROELLA DE MONTGRÍ

‘Eufòria’

Ha començat ja la nova temporada a 3Cat i TV3, i sorprenentment en la seva presentació oficial l’exitós concurs musical Eufòria no apareix per enlloc. Va dir el director de TV3, el senyor Sigfrid Gras, que el fet que s’estreni Zenit, un nou concurs musical, no significa que s’aparqui Eufòria definitivament, perquè segons sembla la cadena estaria valorant quin seria el millor moment per fer-ne una nova edició.

D’altra banda, penso que és impossible que un programa d’èxit com aquest s’esgoti ja només a la seva tercera temporada. El que calia, al meu entendre, però, no era retirar-lo, ni que fos momentàniament, sinó potenciar-lo i renovar-lo amb idees com, per exemple, la presència setmanal de personatges famosos com a invitats –Lamine Yamal, Xavi Puado, Aitana Bonmatí– entrevistats per gent del públic; la participació de joves estudiants de l’ESO i Batxillerat com a concursants; o bé l’organització d’alguna mena de superconcurs, amb regals potents, obert a tot el públic i els espectadors. Imaginació, i no claudicació!

JOSEP VILÀ BATLLE

OLESA DE MONTSERRAT

Carril bici

Aquesta setmana ha tingut lloc una fita important: del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible. Com a part de les actuacions previstes, l’Ajuntament de Castelldefels, governat pel PP i SOM, ha desmantellat el carril bici segregat d’una artèria clau del nostre poble, l’avinguda de la Pineda. Moltíssimes veïnes estem indignades i horroritzades davant d’aquest exercici de cinisme i temeritat. El carril bici segregat el fan servir cada dia moltíssimes famílies i infants per anar de forma segura, amb bici o patinet, a les 4 escoles dels barris més propers. Ara el que es proposa és que comparteixin la calçada amb els cotxes i motos. Com se n’assegurarà la seguretat a partir d’ara? Posarà l’Ajuntament un dispositiu policial? I el més fort: la broma de desmantellar-lo ens costa a tots els contribuents més de 250.000€, quan hi ha prioritats molt més urgents al nostre poble. Voldria acabar amb una pregunta oberta, que moltes veïnes ens fem diàriament: assumirà la responsabilitat l’ajuntament quan arribin els primers accidents?

CRISTINA ROVIRA IZQUIERDO

CASTELLDEFELS

Lloguers impossibles

El preu d’una habitació de lloguer ja està per sobre dels 600 euros a Barcelona, una xifra que fa feredat. I encara hi ha obstacles per regular ben regulat el lloguer de temporada. Molta gent no ho podrà entendre. D’aquesta manera no sé com ni quan podrem acabar amb l’especulació immobiliària.

JOAN LÓPEZ

BARCELONA

stats