Música

Vila-seca presenta els artistes que han de venir

La Fira de Música Emergent i Familiar celebra aquest cap de setmana la seva 20a edició

3 min
L'atista Carla Collado i el seu mànager amb el programador cultural Armand Llàcer

Vila-seca"Tinc moltes ganes de veure els Penguins, que han tret un disc nou, i m'ha encantat l'Hotel Cuques, dels December Quintet. És jazz per a nens de 3 a 6 anys!" L'Anabel Rodríguez ha quedat satisfeta. Aquests dies ha anat fins a Vila-seca, amb motiu de la Fira de Música Emergent i Familiar (FiM), amb un objectiu molt clar: ajudar a trobar les propostes artístiques que la Diputació de Barcelona oferirà a les escoles per al curs vinent. "Hem de veure en directe tot el que programem", explica.

Amb les mateixes ganes de caçar talent emergent, tot i que amb menys pressupost, hi ha anat des de Cabrils en Cèsar Carmona, que és tècnic de Cultura i Festes d'aquest municipi del Maresme. Ell té l'objectiu de trobar grups per al Musicab, el festival de música emergent de Cabrils. No va a veure cap grup en concret, però està convençut que la fira servirà per descobrir alguna perla que pot acabar actuant al Musicab. "A vegades passa que descobreixes algú, el portes i al cap d'uns anys, quan les coses li han anat bé, ja no tens prou diners per tornar-lo a contractar", explica Carmona.

La FiM, que enguany arriba a la vintena edició, ja està a les agendes dels principals programadors. El seu format, més petit que el Mercat de Música Viva de Vic, facilita els contactes i permet que persones com la Kela, una jove cantautora de la Marina Alta, s'atreveixin a promocionar-se i tinguin accés a programadors o tècnics de cultura dels diferents ajuntaments. La fira ha començat aquest dijous i acabarà diumenge, un cop hagin actuat els 55 grups (23 dels quals, emergents) que han estat escollits d'entre les 700 propostes que es van presentar. La FiM, que està impulsada per l'Ajuntament de Vila-seca i té el suport de la Diputació de Tarragona i el departament de Cultura de la Generalitat, presumeix d'oferir estrenes i novetats (un 92% dels espectacles ho són) i també de tenir una oferta de música familiar que no para de créixer.

A Vila-seca "és fàcil fer contactes"

L'Armand Llàcer sembla que ha tingut sort. Ell és el director de la Fira Trovam de Castelló i també treballa a la Valencian Music Office, una agència que compta amb el suport de l'administració valenciana i del sector cultural per dinamitzar les programacions artístiques i trobar i exportar talent. Té un acord amb la FiM a partir del qual el Trovam aporta un artista valencià perquè actuï aquests dies i, a canvi, li'n proposarà un de català perquè participi en la fira de Castelló. "És una fira molt menuda que ens agrada molt. Amb aquestes distàncies és molt fàcil fer contactes", diu Llàcer. Ha parlat amb Carla Collado i el seu mànager, i sembla que d'aquest contacte podria néixer alguna cosa. Collado, que és de Barcelona, presenta el seu segon LP, titulat Coraje.

A més dels artistes i dels programadors, també hi ha representants, com el Nacho Pascual, de Coopula.cat. Ell té l'objectiu de buscar bolos per als artistes que representa, com Svetlana o Eloi Duran, el guanyador del concurs Sona9 d'Enderrock. "És una de les primeres fires de la temporada i ningú se la vol perdre", explica Pascual.

Mentre tots ells fan contactes i negocien, el públic gaudeix dels concerts, que són gratuïts. Els escenaris són el Castell de Vila-seca i el Celler, que es va rehabilitar per convertir-lo en una sala polivalent de primer nivell. També es fan concerts al parc de la Formiga, l'Auditori Josep Carreras, el Magatzem Cal Perera i la plaça de les Voltes. Entre els escenaris i els contactes professionals, els cartells d'alguns dels propers concerts a Catalunya es decidiran a Vila-seca.

stats