SOCIETAT
Camp de Tarragona 18/12/2019

Neix l’Associació Amics d’Estela

L’entitat donarà suport a la Fundació Estela, dedicada a l’atenció de persones amb discapacitat

Ara
2 min
Imatge de la presentació de l’Associació Amics d’Estela.

TarragonaImplicar socialment i econòmicament empreses i particulars de la ciutat en la vida de la Fundació Estela per a la Discapacitat, aquest és l’objectiu de l’Associació Amics d’Estela. Gestionada per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, la Fundació Estela per a la Discapacitat és una entitat que es dedica a l’atenció de persones amb discapacitat, des de la infantesa fins a la vida adulta, desenvolupant projectes i activitats que ajudin a millorar la seva qualitat de vida i la de les seves famílies.

El doctor Joan Maria Adserà va destacar durant la presentació de l’entitat la feina que la Fundació Estela per a la Discapacitat ha fet des del seu naixement, “una iniciativa impulsada per gent de la ciutat que, en aquell moment, no tenien cap més manera de tirar endavant la seva situació familiar que implicar i sensibilitzar la societat d’aleshores, que vivia d’esquena a la realitat de les persones amb discapacitat”. Adserà va afegir que “la Fundació Estela ha contribuït, al llarg de més de quaranta anys, a normalitzar i integrar aquestes persones en la vida de la ciutat, i per això cal aplaudir la iniciativa de crear aquesta associació, que pretén implicar-hi encara més la societat tarragonina”.

Elvira Ferrando, vocal de la nova entitat, va destacar que “l’associació vol ser un espai per donar visibilitat i suport econòmic a la Fundació Estela perquè puguin fer realitat diferents iniciatives, com ara desenvolupar serveis i tecnologies que donin resposta a les noves necessitats de les persones amb discapacitat i els seus familiars i cuidadors: fer activitats de lleure, promoure l’esport, dinamitzar el casal com a eina de conciliació laboral o activitats terapèutiques com la canoteràpia o la musicoteràpia”. “És una entitat plena de caliu i altruisme integrada per persones voluntàries que estimen el projecte de la Fundació Estela”, conclou Ferrando.

La Fundació Estela dona servei a més de 200 persones amb discapacitat a través de diversos serveis i equipaments. L’Escola Estela ofereix fins a 80 places d’escolarització per a alumnes de 3 a 21 anys. A més, disposa d’una llar residència amb 32 places per a majors de 18 anys i un servei ocupacional amb 88 places també per a més grans de 18 anys. Finalment, el Servei Ocupacional d’Inserció ofereix 28 places. L’entitat té més de 40 anys d’història i el seu origen és un grup de mares i pares pioner. El 1993 es va constituir com a fundació i, des del 2013, està adherida a la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla.

Agendes solidàries per al 2020

L’Escola Estela ha posat en marxa un nou projecte aquest Nadal. Amb el nom d’Estel’Art, posa a l’abast de tothom la possibilitat de comprar agendes de l’any 2020 i blocs de notes especialment dissenyats pels alumnes del centre tarragoní.

Aquesta col·lecció, editada per Silere i ideada pel jove emprenedor tarragoní Ferran Bru, vol ser un recull d’aquestes petites joies que els alumnes de l’Escola Estela han creat i que donen valor a la tasca que fan cada dia mentre aprenen i creixen com a persones. Les agendes es poden comprar a la llibreria Abacus Tarragona i en línia a través del portal web Estelart.bigcartel.com. El preu és de 10 euros. De cada agenda venuda es destinarà 1 euro a la Fundació Estela.

stats