Contingut patrocinat
Camp de Tarragona 02/02/2024

Calçotades amb encant a cinc minuts de Valls

L'Esportell de Bou, a Picamoixons, fa 18 anys que aposta per la cuina de mercat

Redacció
2 min
Un dels menjadors de l'Esportell del Bou, a Picamoixons

A menys de sis quilòmetres de Valls, a Picamoixons (Alt Camp), hi ha l'Esportell del Bou, un restaurant casolà que pot presumir dels seus arrossos a la llauna i dels seus guisats, però que en aquesta època de l'any és més que recomanable per les seves calçotades. Els responsables de l'Esportell del Bou son en Gerard i la Marta Rafí, dos germans del poble que es van criar entre fogons i cambrers, perquè els seus pares ja tenien un petit restaurant. Tots dos van estudiar hostaleria i ara fa divuit anys van decidir seguir els passos dels pares i van obrir el seu propi restaurant. Des d'aleshores, l'Esportell del Bou s'ha guanyat la fama de ser un espai familiar, acollidor i on es menja molt bé.

Les seves calçotades, que se serveixen en teules com marca la tradició, es poden gaudir amb tranquil·litat i sense haver de mirar el rellotge perquè no hi ha torns. El menú calçotada permet menjar tants calçots com es vulguin i, de segon, hi ha llonganissa, xai, botifarra negra, fesols de ganxet i, evidentment, allioli. De carn, també se'n pot menjar tanta com es vulgui. De postres hi ha taronges i crema i el menú inclou pa, vi, aigua, cafès i cava brut nature. Tots els productes, des dels calçots fins a les taronges, són de proximitat i de molta qualitat. El menú calçotada es pot menjar també entre setmana.

A més de tastar les calçotades, a l'Esportell del Bou val la pena anar-hi per gaudir de la resta de plats que ofereixen. Els plats canvien tres o quatre cops l'any, per aprofitar el producte de temporada, però al llarg de tot aquest temps n'hi ha alguns que s'han convertit en fixos perquè són molt apreciats pels clients. Entre els més habituals, cal destacar els arrossos a la llauna, els guisats i les brases. El restaurant ofereix menú diari i menú de cap de setmana, on es poden trobar alguns dels seus plats més característics. A més, hi ha la carta.

Sales i reservats

El restaurant, situat al centre de Picamoixons, al costat de l'església, és generós d'espai. Antigament, sota aquest sostre hi havia dues cases de poble i un trull per fer oli d'oliva i un celler. Els van unir i van construir el restaurant. "Aquí s'hi ha fet vi i també oli", explica orgullosa la Marta Rafí. L'espai té capacitat per a 200 persones tot i que, per la seva distribució, no ho sembla pas: dues sales molt acollidores i una tercera una mica més grossa, situades al voltant d'un pati de casa de poble. També hi ha dos reservats, un per a un grup de 10 persones i l'altre per a un grup de 12. L'amplitud de l'espai i la feina ben feta han convertit l'Esportell del Bou en un lloc de trobada que gaudeix de molt bona fama més enllà de l'Alt Camp i tot. La clientela en destaca l'ambient familiar i el tracte pròxim dels cambrers.

Amb els anys s'ha anat convertint en lloc de referència, sobretot per a la celebració d'aniversaris o àpats familiars. Per arribar-hi, hi ha accessos fàcils tant des de l'A-27 com des de la C-14 i l'aparcament hi està garantit.

stats