Anem 'a setas o a Rolex'?

2 min
La nova terminal per a creuers dels Port de Tarragona

La cosa d’avui va de definir d’una punyetera vegada quin model de societat, o ciutat, o territori, volem, perquè una servidora ja no sap ni qui és. A veure, fa dècades es feien manifestacions per atraure la indústria a Tarragona, anaves a la Flash als setanta i sempre trobaves un paio que fardava de treballar en una nuclear. Salou estava ple de gent que només coneixia de la nostra llengua la paraula paella, i si anaven a un curset a Berlín, el màxim que arribaven a dir era flamenca

Vull que, a mesura que llegiu, aneu posicionant-vos a un costat o a l’altre, com els d’Esquerra Republicana. Vull escriure dels creuers, aquelles ciutats que floten i que traslladen a Malta o a Òstia un bon grapat de gent, alguns dels quals també floten perquè la beguda és gratis. O indústria i peles, o territori ecològicament perfecte i sense calés a la butxaca. O creuers i negocis fent caixa, o litoral marítim ple d’ànecs i platges com la Tamara fa poc. Però el que em trobo són gent que volen negoci, peles, calés, cotxes cars i critiquen la indústria, les nuclears, els casinos, el turisme o els creuers. Senyors, si volem que Port Aventura sigui un lloc on es puguin plantar calçots, és respectable, potser fins i tot ho defenso. Si volem que l’aeroport del Prat no s’ampliï per respectar els aiguamolls, després no protestem si Turkish Airlines té pocs vols a Abu Dhabi (és un exemple monàrquic qualsevol, no malpenseu). O sigui que, o discoteca, o zones humides. Ara que hi penso... sovint coincideixen. 

Faré com un periodista dolent, el més important ho deixo per al final: Tarragona ha inaugurat una terminal de creuers gran, preciosa i amb més capacitat que la catedral. Tots feliços. Tots no, sempre hi ha qui diu que aporta poc a l’hostaleria. Normal, si tu tens menjar i beure gratis, per què collons has de baixar del vaixell. O sigui que tot aquest embolic era per saber si sou partidaris que el port sigui només per als pescadors o també per als pecadors del tot inclòs. M’és igual, si aneu a setas ho dieu, però no porteu un Rolex al canell. 

stats