De primera mà: OnePlus 6
BarcelonaEls que sou lectors habituals de ressenyes de telèfons intel·ligents (sigui aquí o a altres llocs), coneixeu bé OnePlus, una marca que, si bé pel gran públic encara és un pèl desconeguda, entre els usuaris que estan una mica informats fa temps que gaudeix de molta popularitat. Heu pogut llegir les anàlisis dels models anteriors (OnePlus 3, OnePlus 3T, OnePlus 5 i OnePlus 5T) en aquesta mateixa pàgina, i, continuant la tradició, avui us parlaré del model d’aquesta primavera, el OnePlus 6.
OnePlus s’ha fet un nom basant-se en una premissa: oferir un autèntic flagship a preu més ajustat del que ofereixen les grans marques. Tot i que el preu de sortida dels seus aparells ha anat incrementant-se cada any, també és cert que la diferència amb aquests telèfons de referència de la competència és cada cop més petita, fins i tot inexistent en gairebé tots els components, en els quals, com a mínim, els iguala. El darrer any només la càmera quedava clarament per sota de les de la competència (tot i ser molt bona), veurem com se’n surt aquest OnePlus 6.
Estèticament, el OnePlus 6, com la resta de telèfons de la marca, entra per la vista. Aquest any, com a novetat, ha adoptat el vidre i l'estructura metàl·lica que ha anat assumint la indústria. En realitat, gairebé tots els telèfons, especialment els de gamma alta, s’assemblen en major o menor mesura, o sigui que el diable està en els detalls, i s’ha de dir que aquest telèfon llueix molt bé. Aquests materials, com ja sabeu, fan que sigui molt agradable al tacte, també, i que sigui còmode de fer servir. Els números, sempre importants, són 155,7 x 75,4 x 7,75 mil·límetres de mides, i 177 grams de pes.La pantalla torna a ser una AMOLED de 1080p, aquest cop, però, de ràtio 19:9. Això fa que la resolució finalment sigui de 2.280 x 1.080, i està protegida per Gorilla Glass 5. Com hem comentat moltes vegades, una pantalla d’aquesta resolució és més que suficient en dispositius d’aquesta mida, i és més important la qualitat de la mateixa que la resolució. I la qualitat de la pantalla és molt bona. Ens trobem amb la tan coneguda ja osca (notch en anglès) que, com fan altres terminals, podem ocultar gràcies a una de les opcions del sistema operatiu, si no ens agrada. El fet que l’osca sigui prou petita fa que molesti menys que a altres dispositius.
La quantitat de superfície frontal que l’aparell dedica a pantalla és sensacional, en part gràcies a haver col·locat el lector d’empremtes dactilars a la part posterior, a sota de les càmeres. Per una banda, gaudir d’una pantalla que aprofita tant la superfície disponible s’agraeix, però, per una altra, a mi em segueix agradant més gaudir del lector d’empremtes a la part davantera. Qüestió de gustos i preferències personals, res més. El lector d’empremtes, ja que parlem d’ell, és, com ja ens té acostumats OnePlus, espectacular, funciona molt de pressa i molt bé. També podeu fer servir el desbloqueig basat en la vostra cara, i funciona realment bé, tot i que, a mi personalment, és un sistema que em sembla poc segur per definició. Però pels que en siguin fans, el tenen disponible i el poden emprar sempre que vulguin.
Un punt fort de tots els dispositius OnePlus fins ara ha estat el programari, i el OnePlus 6 no és una excepció. OxygenOS surt de la caixa amb Android Oreo en aquest telèfon, i funciona de manera impecable. Com també hem comentat alguna vegada ja, OxygenOS és una versió millorada de l’Android de sèrie de Google. Sí, millorada, no com la resta de variants que, en realitat, l’empitjoren. El resum ràpid d’OxygenOS és que és Android estàndard amb una sèrie de funcionalitats addicionals afegides per sobre que el fan encara més usable i productiu. Personalment, és l’única personalització d’Android que m’agrada més que l’original.
Pel que fa als budells, i com també ens té acostumats sempre aquesta companyia, cap queixa, ans al contrari. El OnePlus 6 ve equipat amb la tecnologia més puntera disponible, i té potència i velocitat per oferir un rendiment de primera línia durant anys. Podeu consultar les seves especificacions a la seva fitxa oficial de producte si sou més techies, però us podeu quedar amb què, a potència i rendiment, no el guanya absolutament ningú. I pocs l’igualen, essent justos.
El OnePlus 6 també manté una de les senyes d’identitat de la casa, el botó físic per controlar les notificacions i la configuració de no molestar. Tot i no ser una característica que, per si mateixa, justifiqui ni molt menys comprar-se un telèfon, sí que, quan la tens, la fas servir molt i és molt útil.Pel que fa a la bateria, l’aparell incorpora una de 3300 mAh, que proporciona un dia d’ús sense problemes. No és una autonomia per tirar coets (algun dia gaudirem d’una setmana de bateria als telèfons?), però supera sense problemes el mínim exigible d’arribar al final del dia sense preocupacions. A més a més, seguim gaudint del sistema de càrrega ràpida Dash Charge, que permet carregar el dispositiu en un temps rècord sempre que emprem el carregador i el cable proporcionats per la companyia. Això sí, res de càrrega sense fils.
Arribem a la càmera, que és on, tradicionalment, els dispositius de OnePlus quedaven un puntet per sota dels telèfons de referència de les altres marques, i on la diferència de preu amb aquests es feia més palesa. Davant de la pregunta de si, enguany, la càmera del OnePlus està a l’altura de les millors del mercat, la resposta és sí i no a la vegada. I això és així perquè hi ha un telèfon, el Huawei P20 Pro, que ho perverteix tot. No, la càmera del OnePlus 6 no està a l’altura de la del P20 Pro, però, quina ho està? La resposta és cap. Si obviem el darrer flagship de Huawei, la cosa canvia. La càmera del OnePlus 6 és sensacional, i ha millorat molt respecte dels seus antecessors. Ara ja no notem, especialment en condicions de poca llum, que la càmera no està a l’altura de la resta del dispositiu. Estem davant d’una molt bona càmera en totes les condicions i situacions, tant en foto com en vídeo. De fet, si consulteu el rànquing de la prestigiosa web DxOMark, veureu que la càmera del OnePlus 6 està al mateix rang que les de telèfons tan reconeguts per les seves càmeres com l’iPhone X o el Google Pixel 2, i per sobre dels dos models d’iPhone 8 i del Galaxy Note 8. Per tant, com deia, si eliminem el distorsionador (per excel·lent) P20 Pro, la càmera del OnePlus 6 està entre les millors del mercat.
Pel que fa a l’àudio, aquest model persisteix i manté el connector físic d’auriculars. Tot i que, en realitat, jo he estat un aferrissat defensor dels auriculars Bluetooth des de fa anys (prou cables!), el cert és que mantenir aquesta connexió fa la vida més fàcil a molta gent que no pensa igual. Tampoc vull oblidar que el OnePlus 6 és resistent a l’aigua, però no és apte per nedar o submergir-se amb ell. És a dir, està certificat per resistir esquitxades o caigudes accidentals dins d’un recipient amb aigua, però no per estar en remull una bona estona.
En resum, el OnePlus 6 és un excel·lent telèfon de la més alta gamma, a un preu sensiblement inferior a la competència. Cal aclarir que el OnePlus ja no és un telèfon barat que s’assembla als més potents, sinó que és un telèfon dels més potents a un preu més barat. No és el mateix. El podeu trobar a la seva web en diverses configuracions: amb 6 o 8 GB de RAM, i amb 64 o 128 GB d’emmagatzemament intern.