L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'El PP i la podridura de la democràcia'

3474 visualitzacions

This browser does not support the video element.

Un dels senyals de com la vida política espanyola ha podrit les estructures de la democràcia és la prova que ara farem. Els comentaré una notícia greu, però vostès la sentiran i pensaran: “On és la notícia? Si això ja ens ho podíem imaginar”. Avui publiquem que la policia va investigar diputats de Podem per ordre del govern de Rajoy. O sigui, el govern del PP, sense que cap jutge ho demanés, va fer un rastreig massiu de les bases de dades policials per investigar qualsevol rastre estirable de la vida de 69 diputats de Podem. A les cerces hi posaven conceptes com hotels, joies, viatges en avió o viatges en vaixell. Ara aquestes cerques i les converses entre policies ja estan en mans d’un jutge de l’Audiència Nacional. Veurem algú, vull dir, un cap policial o un ministre de l’Interior o el mateix Rajoy, processat, condemnat o a la presó per aquesta pràctica pròpia de la policia de la dictadura? No s'admeten apostes, que la resposta és massa fàcil.

La qüestió era embrutar Podem, als quals temien per comunistes, igual que la cosa ha estat fins fa un parell de dies embrutar independentistes. Recordin la imputació per terrorisme per les protestes del Tsunami. I que ara ha caigut perquè un jutge s’ha descomptat dels dies. Una de dues, o era mentida o era terrorisme i aleshores és monstruós que un jutge hagi de tancar la causa per un defecte de forma. Naturalment, la resposta correcta és que el terrorisme era inventat. La qüestió era embrutar i impedir l’amnistia.

Cargando
No hay anuncios

Aquest matí, Puigdemont replica un article de Pablo Iglesias i diu que “fa temps que a Espanya hi ha una mena de cop d’estat híbrid. Des d’institucions i instruments de la democràcia –poder judicial, forces policials– s’està actuant al marge de la llei. Com que no són guàrdies civils entrant al Congrés amb la metralleta a la mà, el cop d’estat no és percebut com a tal. Però el resultat és el mateix: subvertir les decisions del Parlament, intervenir el funcionament de les institucions de l’Estat”. 

És per això que ja no fem gaire cas d'informacions com aquesta. A Espanya, que la policia investigui rivals polítics el govern del PP ho va normalitzar. I el pitjor és que la resposta judicial és lenta, si és que hi ha resposta.  Aquest és el marc en què ens movem, per desgràcia.

Cargando
No hay anuncios

Mentrestant, Esquerra i PSC continuen intercanviant-se molts papers. Junts creu que les converses amb Esquerra tampoc no van malament. No perdem de vista l’escenari negociador del Parlament, perquè avui la cambra, amb el vot del PSC i els Comuns, ha reformat el reglament i ha acceptat el vot telemàtic, per internet, dels diputats a l'estranger. Això vol dir que Carles Puigdemont i Lluís Puig podrien votar a distància. Aquesta reforma estaria en vigor el 25 de juliol. Però ja saben que si hi ha debat d'investidura, Puigdemont compta votar-hi presencialment, assegut al seu escó del Parlament. Tindrem un estiu mogut.

Bon dia.