L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'El cinisme polític de Zoido, el ministre de les pallisses de l'1-0'

34 visualitzacions

This browser does not support the video element.

Hola, com estan?

La moció de censura de Vox a Pedro Sánchez ha començat avui. Com que no farà caure el govern espanyol, perquè no tindrà els vots necessaris per aconseguir-ho, és un acte de propaganda política a dos mesos de les eleccions municipals i a nou de les generals, amb l’intent de fer córrer el relat alarmista que el govern socialcomunista posa en perill la Constitució. Pedro Sánchez s’ha esforçat a lligar Vox i el PP. Si Vox acusa Sánchez de no complir la Constitució i estar entregat als independentistes i als comunistes, Sánchez contesta que el que no compleix la Constitució és el PP, que no renova els jutges. Déjà vu. La votació serà demà, cap a l’hora de dinar.

Però a la mateixa hora que arrancava la moció de censura al Congrés, en un altre lloc de Madrid, els eurodiputats que investiguen el cas Pegasus s’han reunit amb més testimonis, entre els quals el president de la Generalitat, que acabava d'aterrar procedent de Xile. Aragonès els ha explicat que "alguns pensen que la unitat d'Espanya està per sobre dels drets fonamentals". És un bon resum, però cal afegir: que aquests que s’ho pensen, com que manen els espies, l’exèrcit i la policia, passen dels pensaments a l’acció. I per això ordenen infectar els telèfons de rivals polítics amb un virus informàtic.

Cargando
No hay anuncios

I després, tenen la barra de dir que Espanya és una democràcia plena que observa la separació de poders. Ho va dir Zoido, ara eurodiputat. Zoido, aquest gran humorista si no fos l’autor polític de les pallisses de l’1 d’octubre del 2017, quan era ministre de l’Interior i després no va tenir la valentia d’assumir les seves responsabilitats davant el Tribunal Suprem quan hi va anar a declarar com a testimoni al judici del Procés.

Tampoc va ser gaire més lluït el paper del diputat del PSC present a l’audiència Óscar Aparici, que va qüestionar la credibilitat de les dades de CitizenLab. Una de les eurodiputades li va dir que quin interès hauria de tenir un òrgan d’investigació independent amb seu al Canadà de manipular les dades favor de l’independentisme català.

Cargando
No hay anuncios

En canvi, la que ho va clavar la ser la diputada de la CUP Montserrat Vinyets, que va dir als eurodiputats que el problema era que l’Estat situa l’independentisme al costat del crim organitzat i el terrorisme en comptes de considerar-lo dissidència política. 

Per això, ja pot anar Pedro Sánchez dignificant-se davant Vox, quan no ha tingut el valor polític de reunir-se, ell o algun dels seus ministres, amb la comissió de Pegasus. I ha fet bo l’acudit d'en Ferreres. Avui a la vinyeta, Meritxell Batet diu als enviats de Brussel·les que “Pegasus és una marca espanyola de camions però que ja no es fabriquen”.

Cargando
No hay anuncios

Bon dia.