SOCIETAT
Societat 10/04/2013

El president del tribunal del cas del català, investigat en la trama de les ITV

El Tribunal Suprem investiga Joaquín Ortiz Blasco, magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per haver "assessorat" suposadament dos empresaris implicats en la trama de les ITV

Ara
1 min

BarcelonaEl magistrat que signa com a ponent la interlocutòria feta pública aquest dimecres contra el model d'immersió lingüística català, Joaquín Ortiz Blasco, està sent investigat pel Tribunal Suprem en el marc de la trama de concessions irregulars d'estacions d'ITV.

Ortiz és magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i és el president del tribunal que ha redactat la resolució. Se l'investiga per aclarir si hauria assessorat dos empresaris de la trama mentre es resolia un recurs presentat contra l'adjudicació de la Generalitat d'un lot d'estacions d'ITV. En tractar-se d'un jutge, la part de la investigació que feia referència a Ortiz es va enviar al Suprem, que ara l'investiga. En el cas està imputat l'exsecretari general de CDC, Oriol Pujol, que declararà dimarts que ve.

La interlocutòria d'aquest dilluns de la secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del TSJC, presidida per Ortiz, és la resposta a una de les famílies que sol·licitava l'escolarització en castellà i especifica que l'aplicació de la sentència del Tribunal Suprem significa que cal garantir el castellà com a llengua vehicular, no només per al nen que ho demana sinó "per a tota la classe" en la qual estigui matriculat.

stats