Els 'indignats' aproven un document de mínims "per a una vida digna"
Demanen que es redueixi la jornada laboral, que s'acabin els desnonaments, la creació d'una banca pública i l'augment dels impostos a les grans fortunes. Aquest vespre, el moviment de protesta ciutadana ha convocat una acampada al parc de la Ciutadella per “aturar” demà el Parlament
BarcelonaL'assemblea general de l'acampada de Barcelona ha aprovat un document de mínims aquest dilluns a la nit que ha titulat "Primeres mesures per a una vida digna". El document, de sis folis, inclou objectius per assolir en diferents camps, com ara el laboral, l'habitatge, el sistema bancari i financer, la fiscalitat, els serveis públics, el medi ambient, la participació comunitària en el funcionament de les institucions públiques o l'eliminació de privilegis de polítics, sindicalistes i representants religiosos. Aquesta tarda, a les 19 h, els indignats han convocat una acampada al parc de la Ciutadella amb l'objectiu d'impedir aquest dimecres que els parlamentaris entrin a la cambra.
En l'àmbit laboral, per exemple, el document advoca per l'acabament dels expedients de regulació d'ocupació (ERO) i dels contractes temporals, així com per un reconeixement de la feina domèstica o per la igualació de la retribució laboral. També advoca per la reducció de la jornada laboral a 30 hores sense reducció salarial i per una renda mínima de 1.000 euros mensuals. En el camp de l'habitatge es reclama acabar amb els desallotjaments.
Pel que fa al sistema financer, s'advoca per una derogació del procés de conversió de les caixes en bancs i per la creació d'una banca pública amb control comunitari efectiu. També es reclama una reforma fiscal que augmenti l'IRPF a les rendes altes i els impostos dels béns de luxe, alhora que una reducció dels béns bàsics. Un altre punt del decàleg demana l'augment "radical" dels impostos sobre les grans fortunes i els beneficis bancaris.
El capítol més extens és el que fa referència als serveis públics, apartat que es desglossa en subapartats com ara sanitat, educació, cultura o justícia i d'altres. En l'àmbit de la sanitat es reclama una desprivatització del sistema o una nacionalització de la indústria farmacèutica, mentre que en el de l'educació s'opta per un augment dels recursos per millorar l'educació pública i per una abolició progressiva dels concerts educatius.