Entitats i empreses de l'economia social s'uneixen per guanyar força
Neix una associació per tenir incidència política i social
Les entitats i empreses catalanes de l'economia social s'han unit per tenir incidència política i social en la defensa d'un model econòmic centrat en les persones. Així doncs, ha nascut l'associació Economia Social Catalunya (Escat), formada per cinc entitats que representen un total de 7.422 organitzacions i més de 139.000 treballadors, dos milions de socis cooperativistes i una facturació de 7.853 milions d'euros.
Així, la nova entitat pretén impulsar i visibilitzar els valors de l'economia social. "Volem que l'associació pugui modificar marcs normatius en favor de les persones", ha assegurat el president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa.
Pel president de la Confederació Empresarial del Tercer Sector, Joan Segarra, la nova organització representa un pas endavant "per aglutinar esforços, optimitzar recursos i incrementar la capacitat d'influència". "És un marc de treball idoni per incidir més i millor en la construcció de polítiques públiques a favor d'una economia més plural, democràtica i transformadora, al servei de la ciutadania", ha exposat Segarra.
En la presentació, que ha tingut lloc avui a Barcelona, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat que l'entitat defensa d'un model d'economia social no només en resposta a la crisi, sinó com una anticipació als temps que venen. "És una manera de dir que volem créixer com ens demana la societat i ens demanaran les futures generacions", ha assegurat Puigdemont.
Les organitzacions impulsores de la iniciativa han sigut la Confederació de Cooperatives de Catalunya, la Taula del Tercer Sector, la Confederació Empresarial del Sector Social de Catalunya, la Federació de Mutualitats de Catalunya i la Xarxa d'Economia Solidària.