"De la Vogue": 10 enllaços sobre la transformació de l'exvicepresidenta de ZP

La nova imatge de María Teresa Fernández de la Vega ha causat molt rebombori als mitjans de comunicació

L'abans i el després de María Teresa Fernández de la Vega
Joan Callarissa
09/02/2012
3 min
5
Regala aquest article

BarcelonaPoc s'esperava l'exvicepresidenta espanyola María Teresa Fernández de la Vega que la creació d'una fundació solidària per ajudar les dones africanes, Mujeres por África, tindria tanta repercussió. Malauradament, tampoc es devia pensar que la seva renovada imatge eclipsaria tant el contingut d'aquesta benintencionada entitat que ha fundat i que presideix. Des que va donar suport públic a Carme Chacón durant la seva campanya per liderar el PSOE, De la Vega no s'havia tornat a deixar veure davant les càmeres. Llavors, ningú va expressar tanta sorpresa com ara pel seu evident canvi d'imatge. Als seus 62 anys i amb una vida molt apartada dels focus polítics, la seva tornada no ha passat gens inadvertida i ha aconseguit que mitjans generalistes comencin a parlar de moda i, fins i tot, de cirurgia estètica.

'La Opinión Coruña' celebra que l'exvicepresidenta hagi abandonat el seu "rabiós cabell de color groc" i que hagi "rejovenit amb Àfrica". A més, la recorda amb el nom amb el qual se la va citar molts cops quan va arribar al seu càrrec: "Fernández de la 'Vogue'".

'La Vanguardia' ha anat més enllà que els altres i s'ha aventurat a donar el nom del metge que suposadament l'hauria operat: Enrique Monereo. Tot i que el facultatiu no ho confirma, el diari explica que un company d'aquest assegura que la intervenció és un lífting muscular, en què "la cara es mou per complet" per deixar-la "de nou al seu lloc" però "sense signes d'envelliment".

'El País' no escatima amb la mida de les fotos d'ara i abans de De la Vega i, fins i tot, aporta un vídeo d''El programa de Ana Rosa' en què hi apareix per justificar que "deixar el poder rejoveneix". A més a més, aquesta secció de moda del rotatiu destaca que De la Vega utilitzi un maquillatge "menys agressiu" i que mostri un "'look' renovat de cap a peus".

La publicació conservadora 'La Voz Libre' dóna per segures les "intervencions quirúrgiques" i aprofita la notícia per fer un repàs dels polítics que tenien una pitjor imatge quan eren més joves que no ara. Entre d'altres polítics, salten a l'actual vicepresidenta espanyola, Soraya Sáez de Santamaría, que anteriorment no tenia una dentadura tan discreta com la que llueix actualment després dels consells de ministres.

Antena 3 aprofita l'excusa de la milloria de De la Vega per ensenyar imatges d'arxiu de molts representants públics espanyols i d'arreu del món. De fora de l'Estat, la cadena de televisió se centra en Berlusconi i la "fortuna" que s'ha gastat per canviar la seva imatge i també ensenya els tacons que Sarkozy calça "per estar a l'alçada d'Alemanya".

'Deia' parla del tema fent servir l'excusa dels "rumors sobre retocs estètics". Tot i això, el diari de Biscaia no és tan prudent a l'hora d'explicar-ho: "Va causar una autèntica commoció", explica sobre la presentació de la Fundación Mujeres por África.

'Levante' es fa ressò de la nova imatge de la representant valenciana que més amunt ha arribat en política. El diari valencià es fa preguntes respecte a la seva cara rejovenida: "injeccions miraculoses?", "quiròfan?", "una millor vida?". Malgrat tot, recorda que la "versió oficial" apunta que el canvi es deu als 7 quilos que s'ha engreixat.

'La Razón', que no ha aconseguit fixar-se només en la qüestió estètica, remarca que "la millora" de De la Vega prové del fet que ja no pateix "les amargors que li suposava ser la cara més visible del govern de Zapatero". Després, conclou que "s'ha relaxat i es nota".

'Diario Crítico' també s'afegeix a la crítica d'imatge i moda, que no és la més habitual a la publicació, per parlar obertament de lífting al seu titular: "El comentadíssim lífting de De la Vega: nova imatge".

El blog Lamentable.org surt en defensa de l'actual membre del Consell d'Estat i titula que "María Teresa s'estima". Així, critica l'enrenou generat al respecte i recorda que hi ha altres estratègies d'estètica molt evidents que ningú ha debatut amb tanta passió ni tanta sorpresa: "el tint capil·lar de Rajoy" o "l'ensaïmada d'Anasagasti".

stats