Societat 31/07/2013

El Govern paga mig milió d'euros del deute a les ONG

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament ha fet efectiu el pagament aquest dimecres i confia anar retornant, a mesura que sigui possible, els 13,5 milions d'euros encara pendents

Ara
1 min

BarcelonaL'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament ha abonat aquest dimecres mig milió d'euros per reduir el deute que manté amb les ONG, que ara se situa en els 13,5 milions d'euros. Aquest pagament arriba després que, a finals d'abril, el Govern fes efectiu un pagament de 2,5 milions d'euros que servien per fer pràcticament net amb les quantitats pendents dels anys anteriors al 2011.

El director de l'Agència, Carles Llorens, assegurava aquesta tarda a l'ARA que aquest pagament demostra "la voluntat del Govern d'atendre les necessitats de les entitats". Assegura, però, que "no és possible" satisfer la petició d'aquestes entitats de fixar un calendari de retorn del deute perquè "l'Agència paga a mesura que té diners disponibles". El que no s'ha fet, diu, és contraure més deute aquest 2013, i no s'han obert convocatòries de subvencions.

El Govern i les ONG van tancar, en la reunió del passat dimecres del Consell de Cooperació, un acord de reconeixement del deute.

stats