Rigau sobre la llei Wert: "No hi ha negociació, hi ha diàleg"

La consellera s'ha reunit aquesta tarda amb el ministre José Ignacio Wert i li ha traslladat el "mandat" de la cimera de partits catalans favorables a la immersió

Rigau compareix a la seu del ministeri després de la reunió / JUANJO MARTÍN / EFE
Joan Rusiñol
13/12/2012
2 min

MadridDues hores i mitja ha durat la reunió de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, amb el ministeri d'Educació a Madrid. Rigau ha traslladat al govern espanyol el "mandat" de la cimera de partits catalans que es va fer ahir a Barcelona. Per això, ha reclamat al ministre José Ignacio Wert que retiri la part de l'avantprojecte que pretén trencar el model d'immersió de l'escola catalana i aquelles disposicions que suposen una "invasió competencial".

"No hi ha negociació, hi ha el diàleg lògic", ha explicat Rigau, perquè les dues parts puguin explicar el "perquè" de les "discrepàncies profundes" que existeixen. I es mantenen. Les dues parts, Generalitat i ministeri, s'han emplaçat a demostrar l'aval "jurídic" de les seves posicions. La consellera ha deixat molt clar que han demanat "que es retiri l'apartat destinat al model lingüístic perquè no es correspon amb el que estem aplicant a Catalunya", ha dit, subratllant que l'actual model d'immersió lingüística "no genera els problemes que algú intenta dir que genera".

Per Rigau els temes de discussió són sobretot dos. "Un tema és si la Generalitat ha de garantir una plaça en un centre privat si es vol estudiar en castellà, i l'altra és qui ha d'avaluar els alumnes per saber el seu nivell i saber si el sistema progressa". La seva proposta està clara: "No volem renunciar a l'avaluació dels alumnes", ha dit, i sobre l'altra qüestió ha afegit que "no té cap lògica que haguem de pagar una plaça de l'ensenyament privat tenint oferta pública".

Rigau ha reconegut que la conversa ha estat serena i sense crispació, "però en cap moment hem tingut la sensació que les posicions s'acostaven". La consellera ha dit que han vist "on rau la base que justifica la seva posició" i ha afegit que "nosaltres volem demostrar que aquesta base no és jurídicament correcta, no és respectuosa amb la voluntat política del Parlament de Catalunya".

stats