Societat 13/12/2012

"Per la cohesió social, ni Lomce ni retallades": manifestació en defensa de l'escola pública

Unes 5.000 persones s'han concentrat a plaça Sant Jaume per protestar contra les retallades en educació i la reforma del ministre Wert

Sònia Sánchez
2 min
La capçalera de la manifestació contra la llei Wert i les retallades, aquest dijous Barcelona / MANOLO GARCÍA

BarcelonaLa manifestació convocada aquest dijous pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) en defensa de l'educació pública i contra la Lomce, la reforma educativa que vol dur a terme el ministre Wert, ha acabat fa una estona a plaça Sant Jaume. L'Ajuntament ha xifrat l'assistència en unes 5.000 persones, tot i que la plaça no estava tan atapeïda com dilluns, quan el mateix consistori va dir que hi havia 4.500 persones en la concentració a favor de l'escola en català. Els manifestants han caminat des de plaça Universitat fins a plaça Sant Jaume darrere una pancarta unitària on es podia llegir "Per la cohesió social, ni Lomce ni retallades".

La plataforma MUCE, on estan integrats tots els sindicats de l'educació, les federacions de pares i sindicats estudiants, havia convocat aquesta manifestació abans de conèixer la proposta de llei del ministre d'educació, José Ignacio Wert, amb l'objectiu de protestar contra les retallades. Però després de conèixer els detalls de la reforma, avui també han denunciat l'atac a la immersió lingüística i altres aspectes de la reforma Wert, que, com han dit, "afavoreix l'escola concertada" i "la mercantilització de l'educació".

Com a representants polítics a la manifestació hi havia Joan Herrera (ICV-EUiA) i Jaume Collboni (PSC). Per la seva banda, la secretària general de la Federació d'Ensenyament de CCOO, Montse Ros, ha advertit que "no es pot continuar retallant en educació" i s'ha mostrat "estremida davant el que pot passar amb els pressupostos de l'any vinent".

Un cop a plaça Sant Jaume, el cap de gabinet de la secretaria de Govern, Àngel Angerri, ha rebut als representants de la protesta, el president de la FAPAC (Federació d'Associacions de Mares i Pares d'alumnes), Àlex Castillo; i el director del Moviment de Renovació Pedagògica, Jaume Aguilar.

stats