Dossier 14/10/2012

Satisfacció amb els cadenats als contenidors a Girona

Elisabet Escriche
1 min
El regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, al centre de la imatge, en la firma del conveni.

GIRONAL'increment de gent buscant menjar en els contenidors que hi ha al costat dels supermercats de Girona, amb el risc de salut que això comporta, va portar l'Ajuntament a tancar els contenidors amb cadenats a l'estiu i a firmar un conveni amb les grans superfícies perquè donessin els aliments que estiguessin a punt de caducar als Centres de Distribució d'Aliments de la ciutat (CDA), en lloc de llençar-los.

"L'objectiu era aconseguir derivar totes aquestes persones que furgaven entre els contenidors als CDA, amb l'ajuda d'agents cívics que els n'informen in situ ", explica el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso. La iniciativa, que va començar el 6 d'agost als barris de Santa Eugènia i Sant Narcís ha funcionat: una seixantena de persones han estat derivades als Serveis Socials, i ja participen en el programa, que s'ha estès per tots els barris, la quinzena de cadenes de supermercats que hi ha a Girona.

"Tenint en compte que actualment són molt pocs els que regiren els contenidors preveiem posar punt final a la tasca informativa aviat", explica el regidor de Serveis Socials. El que sí que preveu mantenir l'Ajuntament són els cadenats que hi ha en una trentena de contenidors.

stats