UNIVERSITAT CATALANA D’ESTIU
Política 17/08/2014

UCE: una reflexió sobre el procés (sense Pujol)

Laia Vicens
1 min
El conseller Francesc Homs (al centre) a la UCE de l’any passat.

BarcelonaUna setmana per debatre sobre el procés sobiranista català. Avui la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) engega motors amb la mirada fixada en els passos a seguir cap a l’estat propi. Des de fa 46 anys, el municipi de Prada (Conflent) acull els cursos de la UCE, que aquest any porten el lema 1714-1914-2014, ja que reivindiquen tres moments clau per a la història de Catalunya: la commemoració del tricentenari de la desfeta de Barcelona a la Guerra de Successió, el centenari de la Mancomunitat i la consulta del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La UCE no comptarà, però, amb la presència anunciada de Jordi Pujol. Estava previst que la periodista Mònica Terribas entrevistés l’expresident de la Generalitat per analitzar el naixement del projecte independentista, en una ponència titulada D’on venim. Però el que havia de ser un dels plats forts a Prada ha acabat caient del programa arran de la confessió de Pujol. L’expresident va cancel·lar la seva assistència a la UCE abans de fer pública la carta en la qual admetia haver tingut diners sense regularitzar a l’estranger.

La ponència de Pujol s’emmarcava dins del cicle 2014. Any zero, un cicle que segueix comptant amb un debat amb representants dels partits que han pactat la data i la pregunta de la consulta i amb la conferència de la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell. A Prada també hi aniran els presidents de les diputacions, els consellers de Cultura i de Salut, Ferran Mascarell i Boi Ruiz, i la vicepresidenta del Parlament, Anna Simó, entre d’altres. Amb tot, els actes se centraran en el procés sobiranista, que serà analitzat per experts des dels vessants polític, cultural, econòmic i històric.

stats