Felip de Borbó, rebut a Tremp amb crits contra la monarquia
El príncep ha saludat Miquel Roca, que no ha volgut parlar de la defensa de la Infanta: "Avui no toca"
TalarnAra fa un segle s'instal·laven al Pirineu les primeres centrals hidroelèctriques, que haurien de permetre l'arribada de l'electricitat a bona part del país. Per commemorar l'efemèride, aquest dimecres ha visitat el Pallars Jussà el príncep Felip, que ha estat rebut amb crits i pancartes al·lusives a la situació que travessa la monarquia a Espanya.
Una cinquantena de joves han rebut al príncep d'Astúries i Girona, Felip de Borbó, amb crits d'independència, de rebuig a la monarquia i els Borbons, i també a la Constitució Espanyola.
Els joves també han cridat consignes relacionades amb el seu cunyat Iñaki Urdangarin, com la que deia "Quant he de robar perquè em donin feina a Qatar?", i portaven caretes d'elefant amb al·lusió al viatge de Joan Carles I a l'Àfrica per caçar elefants. Altres lemes eren "Monarquia i Constitució, la mateixa opressió" o "Quan surti de l'ajuntament escorcolleu-lo, que té les mans llargues". Alguns dels concentrats també s'han posat màscares de cartró amb cares d'elefant.
Un fort desplegament policial ha desplaçat el grup de joves per minimitzar la protesta i evitar aldarulls. Felip de Borbó ha presidit els actes del centenari de les centrals hidroelèctriques del Pallars Jussà.
Roca, "avui no toca"
Entre les personalitats de la vida política i empresarial que aquest dimecres han participat en l'acte ha destacat la presència de Miquel Roca, conseller delegat de la companyia Endesa. La presència de Roca, a qui el príncep s'ha limitat a saludar amb una encaixada de mà, ha despertat l'atenció dels periodistes, que li han fet preguntes sobre la defensa de la Infanta Cristina, imputada en el cas Noos. Roca ha descartat fer declaracions a la premsa amb frases com ''avui no toca'', ''tot està bé'' o ''no tinc res a dir''.
El viatge del besavi
El príncep Felip de Borbó ha destacat la ''capacitat emprenedora, el coratge i l'èxit'' que van significar les primeres centrals hidroelèctriques de Catalunya, la de Talarn i la de la Torre de Capdella, al Pallars Jussà, com a mostra del que és avui en dia necessàri per afrontar els ''temps difícils de la nostra societat''. Felip de Borbó ha visitat aquest dimecres aquests complexos hidroelèctrics, i ha dit que van ser decisius pel creixement i el desenvolupament de la industria catalana. Amb aquesta visita, el príncep ha emulat el viatge que va fer a principis del segle XX el seu besavi, el rei Alfons XIII, amb motiu de la inauguració d'aquelles instal·lacions pioneres de l'època.