Mas: "És una sentència adreçada a uns casos molt concrets i particulars"
El líder de CiU i pròxim president de la Generalitat, Artur Mas, ha tret ferro a la sentència del Tribunal Suprem que obliga a fer del castellà també llengua vehicular a Catalunya. Defensa que només es dirigeix a tres casos denunciats pels pares i que no és generalitzable a tot el model educatiu
BarcelonaEn la segona volta del debat d'investidura, Mas ha replicat a la presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, que li ha etzibat, en castellà, que "el poble de Catalunya parla català i castellà" i l'ha instat a "complir les sentències", en clara referència a la del TC sobre l'Estatut i al cop del Tribunal Suprem a la llengua.
Després que la líder popular hagi recriminat a Mas que el seu programa digui que no renuncia al dret a l'autodeterminació i l'hagi acusat de buscar la independència amb la proposta de pacte fiscal, Mas ha respost: "Dir que CiU proclamarà la independència és passar-se de la ratlla".
Ara bé, no ha volgut tancar la porta a acords amb ell PP: "Que no ens posem d'acord amb la nació no vol dir que no ens puguem posar d'acord en altres temes". Això sí, ha deixat ben clar que per ell "el futur nacional de Catalunya no té limits".
Sobre la sentència del TS, Mas ha deixat ben clar que no creu que sigui generalitzable a tot el sistema educatiu, sinó que "és una sentència adreçada a uns casos molt concrets i particulars". "Hi ha molt poques famílies a Catalunya" que hagin triat el castellà per a l'escolarització dels fills. I també ha recordat que ara ja hi ha casos en què es pot triar quina ha de ser la llengua d'escolarització. Ara bé, ha opinat que al país, també els castellanoparlants "veuen en la immersió la possibilitat, segurament única, que quan els nens i nenes siguin persones adultes estiguin plenament integrades en un país amb una cultura de 800 anys d'història". Mas ha recollit un aplaudiment dels diputats de la cambra legislativa catalana.