Una agència especialitzada en l'ensenyament d'idiomes a l'estranger regala un curs d'anglès a Rajoy
Li retreuen la falta de domini de llengües de la classe política espanyola i la reducció d'ajuts per fer cursos fora de l'Estat
Una agència espanyola especialitzada en idiomes a l'estranger ha regalat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, un curs intensiu al comtat de Kent (Anglaterra) perquè millori el seu nivell d'anglès i comprovi 'in situ' els "avantatges" d'estudiar idiomes als països d'origen.
"Durant una, dues, tres o fins a quatre setmanes, segons la seva disponibilitat, podrà treballar el seu anglès sobre el terreny si accepta la nostra modesta invitació. Comprovarà l'avenç que fa", indica l'agència Speak & Go Idiomes en una carta enviada a la Moncloa.
En aquesta invitació formal, li sol·licita que "restableixi" els programes de beques d'idiomes a l'estranger per a alumnes de secundària, que des de fa dos anys el ministeri d'Educació ha substituït per cursos d'una setmana d'immersió lingüística sense sortir d'Espanya.
"Agraïm la seva iniciativa i el seu exemple per intentar conscienciar la societat espanyola de la necessitat de formar-se en idiomes, però creiem que no és suficient. Una educació bilingüe és el primer pas, però és imprescindible la immersió total en països de parla anglesa per dominar la seva llengua", diu el text.
Segons recorda aquesta empresa, l'últim estudi europeu de competència lingüística constata que a Espanya el 75% dels directius i polítics no parla anglès i, en aquest panorama, el president "no pot ser menys".
"It is very difficult tot això"
"Des del seu ja famós 'it's very difficult tot això' fins a la seva recent visita a la Casa Blanca, al mandatari espanyol se l'ha vist en situacions incòmodes per la seva falta de domini de l'anglès", indiquen des de Speak & Go Idiomes.
Així mateix, apunten que "idiomes i política no sempre van units" i recorden el "jo responc en espanyol" de l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero i el "relaxing cup of cafè amb llet" de l'alcaldessa madrilenya, Ana Botella.
"Són molt pocs els dirigents polítics espanyols que parlen amb fluïdesa l'anglès i són capaços de desenvolupar-se en escenaris internacionals sense l'ajuda d'un intèrpret", afirmen, i afegeixen que una excepció és el ministre d'Economia, Luis de Guindos, que fa intervencions en anglès i es relaciona amb els seus homòlegs estrangers sense necessitat d'intèrpret.