Política 11/04/2016

¿Es va parlar del referèndum en la reunió entre PSOE, Podem i Ciutadans?

Iglesias assegura que el dret a decidir no va estar sobre la taula i el partit d'Albert Rivera el desmenteix

Ara
2 min
Els corrents de Podem examinen Pablo Iglesias

BarcelonaTopada entre Podem i Ciutadans sobre el contingut de l'última reunió de tots dos partits amb el PSOE. Aquest dilluns al matí, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat en una entrevista a 'El món a RAC1' que el referèndum va ser un dels factors que va frustrar l'acord perquè en les negociacions "no se'n va arribar a parlar", una afirmació que ha desmentit més tard el secretari de comunicació de Ciutadans, Fernando de Páramo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el dirigent del partit taronja, el referèndum sempre ha estat sobre la taula, també en l'última reunió –la que va certificar el fracàs de les negociacions–. De Páramo ha subratllat que el referèndum ha estat una de les condicions que Podem ha posat "des del primer dia", tot i que Iglesias l'hagi anat "aparcant cada cop més del seu discurs".

De Páramo responia així a Iglesias, que abans havia assegurat que en la seva negociació frustrada amb el PSOE, "el problema és Ciutadans". Iglesias ha exculpat el líder dels socialistes, Pedro Sánchez, argumentant que els 'barons' socialistes "l'han posat en diverses gàbies", ja que "li van prohibir que parlés de Catalunya i que arribés a acords amb Podem".

Sobre la carta en què el PSOE afirma que hi ha un 70% de coincidències i acusa Podem de trencar les negociacions, Iglesias assegura que va ser Ciutadans qui va bloquejar les converses en negar-se a modificar el seu acord amb el PSOE i en tancar la porta a la possibilitat que Podem formés part del govern. Segons Iglesias, Podem i Ciutadans són "com l'aigua i l'oli", però ells estaven disposats a escoltar propostes sobre un govern compartit. "Volien que els donéssim un xec en blanc", ha lamentat.

Rivera fa una crida a PP i PSOE a negociar: "Encara hi ha temps"

La prova de la distància entre Podem i Ciutadans l'ha donat també el líder del partit taronja, Albert Rivera, que en una entrevista a la COPE ha celebrat que, com a mínim, el seu partit hagi evitat un govern espanyol dels "populistes". Tanmateix, Rivera ha fet una crida a PP i PSOE a aprofitar les dues setmanes que queden per evitar anar un altre cop a eleccions.

Segons Rivera, s'equivoquen els que creuen que unes noves eleccions serien una "segona volta", perquè tornar a les urnes no és bo per a Espanya, ja que suposa un cost econòmic i un desgast per als ciutadans.

stats