Política 17/10/2016

El PSOE andalús defensa per primer cop en públic l'abstenció a Rajoy

Els partidaris de deixar governar el PP intensifiquen la campanya

Ara
1 min
La presidenta andalusa, Susana Díaz, va afirmar ahir que “ara no toca” parlar d’investidura i que cal centrar-se a recompondre el partit.

MadridLa comissió executiva del PSOE d'Andalusia rebutja unànimement la convocatòria d'unes terceres eleccions generals, segons ha assegurat aquest dilluns el seu secretari d'Organització, Juan Cornejo, que ha defensat obertament l'abstenció per facilitar la investidura de Mariano Rajoy, informa Efe. És la primera vegada que la federació de Susana Díaz defensa obertament i en públic aquesta opció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Està clar que l'executiva del PSOE d'Andalusia està dient que no es bloquegi la formació de govern si no hi ha alternativa", ha remarcat en roda de premsa el número dos del PSOE andalús, que en ser preguntat si es plantegen la fórmula que només s'abstingui una part del grup parlamentari, ha recalcat: "No m'agrada el que no sigui anar pel dret, de cara".

Respecte a la possibilitat que alguns diputats votin en contra de la investidura i en el cas que el comitè federal optés per l'abstenció, ha assenyalat: "Jo, abans de desobeir el que diu el màxim òrgan del partit, lliuraria l'acta" de diputat. Cornejo ja deixava clar que el partit plantarà cara al PSC de Miquel Iceta si fa realitat la seva promesa de votar 'no' sigui el que sigui que decideixi el partit.

"Si jo fos un dels afectats el que faria és no anar a aquesta votació", ha precisat en referència a la propera reunió del comitè federal, i després ha subratllat que qui acudeix als debats d'aquest òrgan ho fa "acceptant les regles" i "acatant" la decisió, sigui quina sigui.

stats