El diputat del PP expulsat per defensar el català a les illes: "El català és la nostra llengua pròpia"

Antoni Pastor diu que "és un error triar la llengua com a element de confrontació". El PP l'ha suspès de militància per oposar-se a la llei que elimina el català com a requisit per ser funcionari

El diputat del PP i alcalde de Manacor, Antoni Pastor / EFE
14/06/2012
2 min

BarcelonaL'alcalde de Manacor i diputat del PP al Parlament balear, Antoni Pastor, considera "un error" fer servir "la llengua com a element de confrontació", i diu que està segur que al PP balear "hi ha més gent" que pensa com ell: "Som una comunitat bilingüe i la nostra llengua pròpia és el català".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', Pastor s'ha pronunciat sobre la decisió del PP balear de suspendre'l de militància després que trenqués la disciplina de vot del partit i donés suport al Parlament balear a una esmena a la totalitat en contra de la reforma de la llei de la funció pública. L'esmena, una proposta del grup nacionalista PSM-IV-Exm i Més per Menorca, pretenia que la cambra balear rebutgés una modificació legal que suprimeix el requisit de conèixer el català per treballar a l'administració pública. Arran de la votació de Pastor, el comitè de drets i garanties del PP balear l'ha expulsat com a diputat al grup parlamentari i també del grup municipal a l'Ajuntament de Manacor –del qual és alcalde–. L'òrgan disciplinari també ha destituït Pastor com a president del partit a Manacor i l'ha sancionat per una falta "molt greu".

"Quan un afronta una situació límit, ha de saber quin és l'escenari límit", ha dit Pastor, que s'ha reconegut sorprès per la política lingüística impulsada pel president José Ramón Bauzà: "És evident que no em pensava que el PP pogués prendre una decisió com aquesta sobre la llengua".

Pastor considera que el debat lingüístic "requereix una anàlisi profunda" i insta a impulsar "un canvi" en la política sobre la llengua a les Illes. "No volem debats lingüístics, volem que la llengua sigui respectada i utilitzada a les administracions i a les escoles de forma natural".

stats