Política 17/06/2013

Hisenda diu ara que es va equivocar en l'informe de les propietats venudes per la infanta

El dossier enviat la setmana passada es referia a 13 propietats venudes durant els darrers anys per un valor total d'1'4 milions d'euros

Antònia Artigues
2 min

PALMAL'Agència Tributària ha informat aquest dilluns, de manera informal, el magistrat instructor del cas Nóos, José Castro, que en l'informe enviat la setmana passada sobre les activitats patrimonials de la infanta Cristina hi ha errades importants. En concret, fonts properes a la investigació asseguren que en aquests moments no es pot confirmar que la infanta hagi venut 13 propietats per un valor total d'1,4 milions d'euros els darrers anys, tal com figura en el document enviat per l'Agència Tributària als investigadors del cas Nóos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'errada, que encara no ha estat comunicada oficialment al magistrat, hauria estat la utilització d'un número incorrecte de DNI, que hauria portat a una llista de finques i propietats que en realitat no eren titularitat de la infanta.

Així, les vendes d'1,4 milions d'euros que figuren al dossier elaborat per dos tècnics del departament que l'Agència Tributària té a Barcelona no serien atribuïbles a la filla del rei d'Espanya.

El mateix informe també feia referència al total de la facturació realitzada per l'Institut Nóos amb motiu dels Fòrums a Balears i País Valencià. Es van cobrar més de sis milions d'euros en tots dos territoris, i segons l'Agència Tributària el cost real dels esdeveniments va ser només d'un 30% del total. Això significaria que el "benefici" de les operacions estaria per sobre del 60%.

El magistrat instructor, José Castro, ha ordenat aquest dilluns, tot i la informació del possible error de l'Agència Tributària, que els registres de la propietat d'Alacant, Arenys de Mar, Horadada i Almagro comprovin l'historial registral de les finques suposadament propietat de la infanta, per tal d'aclarir tot el que ha succeït.

Per part seva, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha afirmat que no sabia res de l'informe de les propietats de la infanta.

L'Agència Tributària espanyola està dirigida per Beatriz Viana, que fa uns mesos es va fer 'popular' perquè, després d'una resposta confusa en una roda de premsa, se li va escapar la confessió "no sé ni què he dit": uns micròfons que encara estaven oberts i que ella havia oblidat, van captar-ho i el vídeo es va convertir en viral.

stats