28-N
Política 29/11/2010

Montilla renuncia a l'escó després de la derrota

Joaquim Nadal presidirà el grup parlamentari i Miquel Iceta en serà el portaveu

Redacció
1 min

BarcelonaJa se sabia que no volia repetir com a candidat a la presidència de la Generalitat i ahir va anunciar que deixaria el liderat del PSC. Però l'encara president de la Generalitat en funcions, José Montilla, ha anat més enllà avui i ha anunciat que ni tant sols recollirà l'acta de diputat del Parlament després de la derrota descarnada d'aquest 28-N. Vol dedicar-se de ple a pilotar ell el seu relleu al capdavant del partit i el procés de debat intern que es precipita després de la patacada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una compareixença de premsa després de l'executiva del PSC que s'ha allargat més de cinc hores, Montilla ha anunciat que serà Joaquim Nadal i no Montserrat Tura qui presidirà el grup parlamentari -de manera que serà, d'entrda, qui visualitzarà l'oposició a Artur Mas- i Miquel Iceta en serà el portaveu.

Montilla, que ha portat els socialistes catalans als pitjors resultats de la seva història (28 diputts), ha atribuït la seva derrota a la crisi i al mal moment pel que passa el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. "Ara cal fer un pas al costat", ha subratllat Montilla, que vol evidenciar que no s'aferra "al càrrec ni a la cadira" perquè "aquesta derrota ha de tenir conseqüències de futur" en la renovació del partit.

stats