RENOVACIÓ ECOSOCIALISTA
Política 11/04/2016

ICV veu a tocar el triomf a Catalunya amb Colau

Sara González
2 min
ICV va tancar ahir la seva assemblea a Sants.

BarcelonaDefensa aferrissada del referèndum, confluència d’esquerres i rescat social. Aquest és el còctel amb el qual ICV enfila una nova etapa en la qual Marta Ribas, David Cid i Ernest Urtasun portaran la veu cantant. El full de ruta va rebre ahir l’aval del 97% de la militància en una assemblea que va servir per insuflar moral de victòria a les bases. Això sí, de la mà del nou subjecte polític que impulsa Ada Colau. “Estem a 15 mesos de guanyar les eleccions”, va proclamar Ribas prenent com a referència la durada de 18 mesos que el Govern ha fixat per a aquesta legislatura amb l’objectiu d’avançar cap a la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els nous líders ecosocialistes van proclamar ahir, durant la clausura del seu procés congressual, que és hora d’acomplir el somni del PSUC i “engrandir i estabilitzar” l’espai de confluència per irrompre a la Generalitat amb un govern d’esquerres. Sobre Urtasun, que assumeix el càrrec de portaveu, recaurà el pes en nom d’ICV de les negociacions per dissenyar com ha de ser el nou partit resultant de la fusió amb Barcelona en Comú, Podem i EUiA principalment. Ribas va recordar que és “responsabilitat” de tots ells fer viable aquesta alternativa i va subratllar que ICV té aquesta “ambició compartida”.

Els ecosocialistes van exhibir amb orgull el fet que mai han facilitat un president de dretes -tot un dard a la CUP- i Cid fins i tot va reivindicar el Pacte del Tinell com el millor govern que ha tingut mai Catalunya. Això sí, va proclamar que els socialistes s’han “rendit” i han renunciat a “participar en la batalla” econòmica, social i institucional. Justament és aquest buit el que el president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, va cridar a omplir. De fet, va lloar la “generositat” que fins ara ha demostrat ICV i els va instar a liderar el debat de la confluència. “L’encaix no és fàcil, l’experiència ho ha demostrat, costa de construir, de conjuminar diferents cultures i tradicions”, va advertir.

Continuïtat i municipalisme

La configuració de la nova direcció també va ser avalada per més del 87% de la militància. Passa de tenir 54 membres a 63 i s’incorporen fins a 18 cares noves. La consigna ha sigut combinar continuïtat amb canvi generacional en clau municipalista. Així doncs, per una banda a l’executiva s’hi mantenen dirigents com Joan Herrera, Dolors Camats, Joan Saura, Jaume Bosch, Jordi Guillot, Joan Coscubiela i Josep Vendrell; i, per l’altra, hi entren quadres joves del partit que tenen responsabilitats municipals, com és el cas de l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López; la de Montcada i Reixac, Laura Camps; la coordinadora a Badalona, Aïda Llauradó; la regidora de Santa Coloma de Gramenet, Alexandra Sevilla, o la regidora de Barcelona, Janet Sanz, entre d’altres. Desapareix el càrrec de secretari general, que fins ara ocupava Vendrell, que juntament amb Laia Ortiz es farà càrrec de la coordinació entre el partit i el Parlament i el Congrés.

stats