CONSELL EXECUTIU
Política 21/10/2014

Mas, predisposat a reunir-se amb Junqueras per abordar el 9-N i la recomposició de la unitat

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, admet que el "preacord" anunciat ahir "no s'ha materialitzat"

Oriol March
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assenyalat aquest dimarts que el Govern està "predisposat" a la unitat i ha assenyalat que l'operatiu del 9-N "va endavant", en referència al nombre de voluntaris que ja s'han inscrit al procés de participació. Homs ha explicat que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha respost positivament a l'oferiment de reunió que li ha fet aquest matí el president d'ERC, Oriol Junqueras. Mas té predisposició per reunir-se amb Junqueras i abordar el 9-N i el reestabliment de la unitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha admès que el preacord que va anunciar ahir dilluns al matí "no s'ha materialitzat". "Amb tota la humilitat i amb ganes de tirar endavant, que tenim molta feina", ha resumit el conseller sobre l'estat d'ànim de les esferes governamentals. "La política no acaba de funcionar, ja mirarem d'esmerçar-nos-hi més. Però el que segur que ha de funcionar és el 9-N", ha apuntat el dirigent de CiU. De moment, ja s'ha arribat als 28.456 voluntaris, 8.000 més dels que demanava l'executiu.

Sense data per a les eleccions

El conseller de la Presidència ha volgut recordar, després dels precs d'Oriol Junqueras i de Joan Herrera de convocar "ja" les eleccions, que és competència "exclusiva i indelegable" del president dissoldre el Parlament i convocar comicis anticipats. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural van reclamar aquest diumenge "eleccions en tres mesos" en un discurs que no va caure bé a CiU, on observen "sincronia" entre el discurs de l'ANC i ERC.

stats