Política 11/04/2016

Ciutadans defensa el referèndum (només per al Sàhara Occidental)

El partit de Rivera registra una proposició no de llei al Congrés per promoure una "solució justa i definitiva" al conflicte territorial

Ara
1 min
Albert Rivera ahir a la seu  de Ciutadans  a Madrid.

BarcelonaObservar Ciutadans i la paraula 'referèndum' –en sentit positiu i en la mateixa frase– semblava impensable arran de la seva bel·ligerància contra el dret a decidir de Catalunya. El Sàhara Occidental ha permès veure el nom del partit taronja associat a una consulta sobre el futur territorial d'una determinada regió. La formació que lidera Albert Rivera ha presentat una proposició no de llei al Congrés en què demana al govern en funcions que promogui totes les iniciatives polítiques per aconseguir "una solució justa i definitiva" al conflicte del Sàhara Occidental mitjançant la celebració d'un referèndum d'autodeterminació. Precisament la via que Ciutadans sempre ha negat en el cas de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El partit liberal considera que Espanya hauria de fer servir el seu lloc com a membre no permanent del consell de seguretat de les Nacions Unides per fer costat "de forma decidida" a l'actual enviat especial per al Sàhara, Christopher Ross. Ciutadans, de fet, considera que l'executiu liderat per Mariano Rajoy ha de "reassumir la responsabilitat històrica" que té amb el poble de la regió treballant de forma activa dins la Unió Europea (UE) i els fòrums internacionals per aconseguir la resolució del conflicte.

També veuen amb bons ulls reafirmar el reconeixement del Front Polissari com a "legítim representant" del pobre saharaui, atorgant estatus diplomàtic a la delegació que aquesta organització té a Espanya.

stats