Política 16/10/2012

Camacho assegura que una Catalunya independent perjudicaria els ingressos de la pagesia

La líder del PP a Catalunya defensa la necessitat de revisar l'actual model de finançament autonòmic "des de l'acord i el consens"

Acn
4 min
Alícia Sánhez-Camacho aquest matí a Lleida / ACN

LleidaLa presidenta del PP i candidata a la presidència de la Generalitat, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que els pagesos catalans podrien perdre uns 310 milions d'euros d'ajuts provinents de la política agrària comuna (PAC) en cas que Catalunya s'independitzés de l'estat espanyol, ja que aquest fet "suposaria la seva sortida d'Europa". La líder popular ha defensat que la grandària dels països és important a l'hora de negociar ajuts amb Brussel·les. Altrament, Camacho ha defensat la necessitat de revisar l'actual model de finançament autonòmic "des de l'acord i el consens" per tal que sigui "més equilibrat i satisfactori per a Catalunya". Així ho ha dit des de Lleida, on s'ha fixat com a objectiu assolir tres diputats el pròxim 25-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alícia Sánchez-Camacho ha assegurat que la grandària sí que importa quan es refereix a un estat a l'hora de negociar ajuts comunitaris amb Brussel·les, ja que "no és el mateix negociar amb un país petit que amb un amb 47 milions d'habitants", ha assegurat. Per això, la líder del PP ha alertat que una Catalunya fora de la UE es quedaria sense ajuts comunitaris com ara els que fan referència a la política agrària comuna (PAC), cosa que perjudicaria els pagesos catalans, que "perdrien part del seu finançament". Segons la candidata popular, si Catalunya s'independitzés perdria uns 310 milions d'euros d'ajuts de la PAC.

Camacho ha expressat l'aposta pel diàleg i la convivència de Rajoy i ha defensat la necessitat de revisar "entre tots" l'actual model de finançament autonòmic "des de l'acord i el consens" per tal que aquest sigui "equilibrat i satisfactori per a Catalunya i eviti la fractura a la qual vol portar Mas i CiU". Per la líder del PPC "aquí està la gran majoria del poble de Catalunya" i no en un trencament amb l'Estat.

Sánchez-Camacho ha defensat un nou model que garanteixi que Catalunya segueixi creixent i no tingui asfíxia econòmica i que segueixi sent la comunitat motor d'Europa sense trencaments ni ruptures, i que no se'ns porti a la il·legalitat amb un referèndum que és una trampa perquè només serveix per amagar la incompetència i la falta d'acció de govern" de CiU "quan el mateix Mas reconeix que Catalunya quedaria fora, aïllada d'Europa i del món". Per això, Sánchez-Camacho ha demanat el vot a aquells votants moderats "que no vulguin trencar amb Espanya". Camacho, que ha reiterat la inviabilitat d'una Catalunya independent, ha acusat Mas d'haver perdut la centralitat perquè "ens vol portar a una terra promesa que no existeix" i també de no disposar d'un full de ruta perquè Catalunya pugui superar la crisi.

Així mateix, ha defensat el vot al PPC com el "vot útil i necessari per garantir la convivència" i ha demanat el vot per a aquells votants del PSC "orfes i desencisats". Per la líder del PPC, optant per la "tercera via" el PSC "s'ha rendit" davant el "repte històric" que suposen les eleccions del 25-N. Així, ha assegurat que els socialistes catalans representen l'abstenció i la deixadesa d'una Catalunya que no vol trencar amb Espanya i solucionar els problemes reals". "El PSC s'ha perdut en batalles internes", amb candidats com Àngel Ros, que "ha anat a manifestacions independentistes i ha promogut referèndums per a l'autodeterminació".

Per Camacho, les eleccions del 25-N suposen dues opcions clares: "La del no de Mas i de CiU, que és el no a Espanya i a Europa", ja que, segons Camacho, en cas de trencar Catalunya quedaria aïllada d'Europa. L'altra opció és la del sí, l'opció "en positiu" que defensen els populars, del "sí per a Catalunya, per a Europa i per a Espanya" amb un missatge de "serenitat, treball ben fet i de solucionar problemes reals dels catalans: l'atur, la crisi, l'educació i la sanitat".

Altrament, Camacho ha assegurat que Javier Arenas "no ha rebut cap encàrrec específic per a Catalunya" i ha desmentit la informació publicada a la premsa, de la qual ha dit que "no té fonaments". "La seva tasca és ser molt bon vicesecretari de política autonòmica i local del PP", segons la dirigent del PPC, que ha explicat que la relació amb el Govern recau en el PP Català, i la responsabilitat de diàleg, en Mariano Rajoy. Sobre la polèmica entre el president Mas i el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, Sánchez-Camacho ha remarcat que el que és important és que el govern espanyol aprovarà una llei que garantirà als pares escollir la llengua amb què volen que siguin educats els seus fills.

Alícia Sánchez-Camacho ha fet aquestes declaracions a Lleida, on ha presentat la cap de llista que encapçalarà la candidatura del PP per aquesta circumscripció, la presidenta del PP de Lleida, Dolors López. Camacho ha destacat l'èxit assolit en les eleccions del 2010, en què va obtenir per primer cop dos diputats per Lleida, així com el treball que han dut a terme aquesta legislatura al Parlament tant Dolors López com Marisa Xandri, que sembla que podria repetir com a número dos, tot i que la resta de la candidatura l'ha de decidir el PP de Lleida. Camacho s'ha fixat com a objectiu millorar encara més els resultats i assolir tres diputats per Lleida.

stats