REGNE UNIT

Disturbis sobre pobresa: el mapa de les zones calentes de Londres

Un gràfic de 'The Guardian' creua les dades sobre les àrees més deprimides de la ciutat amb els punts on hi ha hagut aldarulls. La relació és com la que estableix l'analista Catharine Fieschi avui a l'ARA. Fieschi alerta que feia molts anys no hi havia una desigualtat tan gran entre les elits i les classes populars

Fragment del mapa que vincula pobresa i disturbis
Redacció
10/08/2011
2 min

BarcelonaLa raó dels disturbis que assolen aquests dies les ciutats més gran del Regne Unit és, a hores d'ara, objecte de debat. Alguns analistes britànics en fan un balanç més aviat "fred" per explicar els motius que han portat a milers de joves a sortir al carrer i ho consideren "un brot de violència inesperat". La londinenca Catherine Fieschi, directora del centre Counterpoint, entitat que assessora governs i organitzacions sobre dinamisme social, governabilitat i canvis socials, en canvi opinava ahir a l'ARA que "no només és violència sense sentit" i analitzava que la divisió entre elits i classes populars és més gran que mai, el que ha portat el descontentament a zones molt deprimides.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Fieschi opinava en un anàlisi d'Ariadna Matamoros publicat avui a l'ARA que molts dels suburbis on hi ha hagut aldarulls, la majoria zones deprimides del sud i nord de Londres, han crescut "malament i de manera ràpida i barata".

En aquest sentit, un mapa elaborat pel periodista britànic del The GuardianThe Guardian, Matt Stiles, vincula la pobresa d'alguns barris de Londres amb les zones que hi ha hagut més conflictes. Stiles ha col·locat sobre un Google Maps els majors incidents i pintat els districtes de colors en funció del seu índex de pobresa, de més vermell les zones més deprimides i en blau mes fosc les més riques. Gairebé no hi ha hagut cap incident a les franges blaves, destaca Stiles.

Aquest mapa ha estat objecte de tot tipus de comentaris al web del The Guardian. Hi ha qui reivindica que la gent que causa els aldarulls porta unes vambes de 100 lliures esterlines i va armat amb iphones i blackberries per comunciar-se entre uns i altres. I d'altres consideren que la relació és molt similar als índex de demografia de Londres.

stats